Στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την Τζωρτζίνα απαντά το Ωνάσειο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ωνάσειο νοσοκομείο διαψεύδει ότι είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα λέγοντας μάλιστα ότι ο ιατρικός φάκελος της 9χρονης βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων αρχών.

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες. Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει.  Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022», αναφέρει η ανακοίνωση του Ωνασείου.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Να σημειωθεί ότι  δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Star υποστήριξε πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην 9χρονη όταν βρισκόταν στο Ωνάσειο για την τοποθέτηση του απινιδωτή.

Ο Οθων Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η καταγγελία για χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο θα κατατεθεί και εγγράφως.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι το περιστατικό συνέβη τον Μαϊου 2021, αρκετούς μήνες πριν τον θάνατό της και ότι δε σχετίζεται με τις τοξικολογικές του παιδιού.

«Όμως δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι από τη δικογραφία στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι ιατρικοί φάκελοι του παιδιού δεν έχουν προκύψει ιατρικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι στην εννιάχρονη είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ουσία ενδονοσοκομειακά.

empisteutiko.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author