Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την επόμενη εβδομάδα με κρύο και χιόνια στα ορεινά της χώρας

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημέρες χωρίς ωστόσο να λείψουν και λίγες βροχές το Σαββατοκύριακο ενώ από εβδομάδα θα δούμε και χιόνια.

Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την αρχή της νέας εβδομάδας και κυρίως την Τρίτη, οπότε και θα θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Κύρια χαρακτηριστικά η πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα και επιτέλους τα χιόνια στα ορεινά.

Ο καιρός τα Θεοφάνια

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γίνει αύριο ο Αγιασμός των Υδάτων ημέρα των Θεοφανίων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στα νότια κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα στην Αττική σύμφωνα με το meteo αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο σκηνικό

Μεταβολή του καιρού, αναμένεται όπως είπαμε, από Δευτέρα οπότε και θα αρχίσει σταδιακά η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται τοπικές νεφωσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά. Βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα και στα βορειοδυτικά πιθανώς και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ που από το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν μέχρι τα 6 μποφόρ.

Κρύο και χιόνια

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος σε όλη τη χώρα με περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα το κρύο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες αφού οι άνεμοι από την Τετάρτη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και τοπικά μέχρι και 8 μποφόρ.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Πηγή:to10.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author