Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Τουρισμού εξετάζεται νέο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2 με περισσότερους δικαιούχους και voucher διακοπών και το χειμώνα.

Έκλεισε χθες τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα, έχοντας ήδη υποδεχθεί ρεκόρ αιτήσεων, ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα λειτουργίας της.

Η επιδότηση των 150 ευρώ (200 για ΑΜΕΑ) για τις διακοπές θα αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την αίτηση τους μέσω vouchers.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο «Τουρισμός για Όλους» σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Πότε τα αποτελέσματα

Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες, θα βγουν τα αποτελέσματα για τον Τουρισμό για όλους.

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης και της δημοσίευσης του Οριστικού Πίνακα Δικαιούχων, ο Φορέας Υλοποίησης διαβιβάζει αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της παρούσας στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, και το ποσό της διευκόλυνσης, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός θα διανέμει, αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, τις άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες εντός δύο εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του εκάστοτε σχετικού αρχείου, χωρίς να συνάπτει πελατειακή σχέση με έκαστο δικαιούχο. Τέλος, ορίζεται ότι η συμμετοχή του πιστωτικού ιδρύματος ή του χρηματοπιστωτικού οργανισμού στην ανωτέρω διαδικασία θα πραγματοποιείται βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που τίθενται στο Μητρώο Συνεργαζόμενων Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών, που έχει συσταθεί από τον Φορέα Υλοποίησης.

Στη συνέχεια, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

Γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθει στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα το υπουργείο Τουρισμού θα εκδώσει τα προσωρινά αποτελέσματα και σχεδόν ταυτόχρονα θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική κλήρωση από όπου θα προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του Voucher από 1η Αυγούστου.

Νέο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2 με χειμερινό voucher

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών και σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Τουρισμού μελετάται ήδη η επέκταση του προγράμματος για περισσότερους δικαιούχους στο αμέσως επόμενο διάστημα το οποίο μάλιστα θα τρέξει για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού ειδικά για τους χειμερινούς μήνες (off season).

Η επιλογή αυτή έρχεται αφενός διότι αν και το Voucher Τουρισμός για Όλους διαρκεί μέχρι και τον Ιούνιο 2023 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δόσεις, είναι μάλλον απίθανο για κάποιον δικαιούχο να μην το εξαργυρώσει τώρα το καλοκαίρι και αφετέρου για να ενισχυθεί ο χειμερινός τουρισμός off season που πρακτικά σημαίνει οτι ενδεχομένως να μην συμπεριλαμβάνει τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Πηγή:dikaiologitika.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author