Μια ακόμη γκάφα από το Πρακτορείο, που συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα ΜΜΕ

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η «είδηση» του θανάτου του Γιώργου Μάγκα, η οποία ανέβηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης. Πηγή της ήταν ένα κείμενο του ηθοποιού και προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος μέσα από το προφίλ του στο Facebook ενημερώνει τακτικά για την… υγεία και τον… θάνατο διάφορων καλλιτεχνών, και ειδικά ηθοποιών. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, ο γιος του Γιώργου Μάγκα, Σάκης, διέψευσε την είδηση μέσω των social media και ο Σπύρος Μπιμπίλας αντικατέστησε το αρχικό του κείμενο με ένα νέο, στο οποίο απολογήθηκε για τις «λάθος πληροφορίες» που του μετέφεραν.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στα ΜΜΕ. Αλλά, εδώ, άλλος είναι ο βασικός υπεύθυνος. Αφού ο «θάνατος» του Γιώργου Μάγκα έπαιξε παντού, μετά εξαφανίστηκε και τα Μέσα ανασκεύασαν, παραθέτοντας τα post του Σάκη Μάγκα και το απολογητικό του Σπύρου Μπιμπίλα. Στη διάδοση της «είδησης» βασικό ρόλο έπαιξε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προχωρώντας σε ένα ακόμη σοβαρό παράπτωμα. Μιλάμε για το εθνικό Πρακτορείο ειδήσεων, έτσι; 

Υιοθετώντας πλήρως τα αρχικά λεγόμενα του Σπύρου Μπιμπίλα, μοίρασε το σχετικό τηλεγράφημα σε όλα τα ΜΜΕ μαζί με ένα βιογραφικό του σπουδαίου κλαρινίστα. Και όλα αυτά στις 19:37 το απόγευμα της Πέμπτης. Χωρίς καν να διασταυρώσει το αν ισχύει η πληροφορία περί θανάτου του Γιώργου Μάγκα, το βασικό δηλαδή που πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος και, κατ επέκταση, ένα πρακτορείο ειδήσεων, πριν δημοσιεύσει μια είδηση. Κι ένα πρακτορείο που παίζει το ρόλο του ανταποκριτή στα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται. 

Η αρχική ανάρτηση που διαψεύσθηκε στη συνέχεια ανέφερε:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος του κλαρίνου κ βασιλιάς των πανηγυριών, ο υπέροχος Γιώργος Μάγκας! Τον γνώρισα σε μια περιοδεία μας με τον Γιάννη Μόρτζο πριν 20 χρόνια στα Γιάννενα σε μια ταβερνούλα και μου είπε μαζί με την υπέροχη σύντροφο του την Τζούλη, ότι με αγαπούν και με θαυμάζουν. Γίναμε φίλοι!

»Μας κάλεσε όλο τον θίασο στο πανήγυρι κ όταν μπήκαμε όπως μας είδε, είπε με την ωραία φωνή του, καλωσορίζω τον θίασο του αγαπημένου μου Σπύρου Μπιμπίλα.. Δεν ήξερα πως να το μαζέψω, γιατί εγώ απλά συνεργαζόμουν με τον θίασο του Γιάννη Μόρτζου… Γελάσαμε τόσο πολύ… Καλό ταξίδι υπέροχε Γιώργο Μάγκα, θα μας λείψεις πολύ… Κουράγιο Τζούλη».

Ωστόσο, η είδηση διαψεύσθηκε άμεσα από τον γιο του:

Η ανάρτηση κατέβηκε άμεσα από τον λογαριασμό του Σπύρου Μπιμπίλα και ο πρόεδρος του ΣΕΗ ζήτησε άμεσα συγγνώμη:

Ζητώ συγγνώμη για μια ακόμα φορά με πληροφορησαν λάθος και εμφανισα την είδηση περί του θανατου του φίλου Γιώργου Μάγκα.. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει να μας πληροφορουν με ψευδείς ειδήσεις περι θανάτων ! Χαίρομαι που ο Γιώργος Μαγκας ζει !!!!

About Post Author

You May Also Like

More From Author