Ιωάννα Κολοβού: Παγώνει προσωρινά η έξωση από το σπίτι της στα Ιλίσια – Το χάνει για 15.000 ευρώ

Μετά από πολύωρη ένταση έξω από το σπίτι της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, η διαδικασία της έξωσης σταμάτησε κατόπιν ενεργειών του δικηγόρου της / Eurokinissi / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ανεστάλη προσωρινά η έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια που βγαίνει στο σφυρί για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Πρόκειται για την μοναδική κατοικία της συνταξιούχου που λαμβάνει 700 ευρώ μηνιαίως.
Έξω από το σπίτι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ατόμων που εμπόδισαν τον δικαστικό κλητήρα από το να κάνει έξωση στη δημοσιογράφο και τον γιο της. Το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή μέχρι να εκδικαστεί στις 29 Ιουλίου το αίτημα ανακοπής που έχει κατατεθεί.

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό»

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια. Όλα ξεκίνησαν με μία πιστωτική κάρτα. Μου ζήτησε η τράπεζα να μαζέψω τις τρεις πιστωτικές να τις πληρώνω σε μία και έγινε ότι έγινε. Στην ουσία δεν υπάρχει χρέος», είπε η κυρία Κολοβού στο OPEN. Σήμερα Δευτέρα (11/7) βρίσκεται έξω από το σπίτι δικαστικός κλητήρας και έχει επικοινωνήσει με την κυρία Κολοβού για να μπει στο σπίτι: «είμαι μέσα στο σπίτι με τον γιο μου και δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσω. Ο κλητήρας ήρθε να πάρει τα κλειδιά και για να φύγω άμεσα από το σπίτι. Να βγω στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο. Είμαι με τον γιο μου, ο οποίος σταμάτησε την στράτευσή του και γύρισε για να είμαστε μαζί. Οι δυο μας είμαστε, ο άνδρας μου έχει πεθάνει 20 χρόνια».

Ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας «είναι ενάντια σε κάθε συνταγματικό δίκαιο. Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις λένε προστασία της πρώτης κατοικίας. Μία και μοναδική κατοικία, δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Έχουμε στείλει γράμματα σε όλα τα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, κανείς δεν απάντησε. Μέσα στο σπίτι δεν πρόκειται να μπει με τίποτα ο δικαστικός κλητήρας που την προηγούμενη φορά με έβρισε και με απείλησε. Μου είπε “θα έρθω με ισχυρή αστυνομική δύναμη και θα σας πετάξω έξω, θα δείτε τότε κυρία Κολοβού”».

Έξω από το σπίτι βρίσκονται και αστυνομικοί με τον επικεφαλής να ζητά από την κυρία Κολοβού να μιλήσουν. Ο αστυνομικός διευθυντής δέχτηκε το αίτημα της κυρίας Κολοβού να της δοθεί χρόνος τριών μηνών, ενώ θα γίνει και εκδίκαση της προσφυγής της στα τέλη Ιουλίου. Όμως «η απάντηση του δικαστικού κλητήρα όταν του το είπε ο αστυνομικός διευθυντής ήταν να προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα με τον κλειδαρά αλλά δεν τον αφήνουν. Αν είναι δυνατόν! Στην Ουγκάντα είμαστε; Πού είμαστε; Δικτατορία έχουμε;». «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κίνηση κάνει η αστυνομία με τον δικαστικό επιμελητή. Είναι ανήθικο, απαράδεκτο, στη σημερινή εποχή να έρχονται με 15.000 χρέος να κάνουν κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία» λέει στο OPEN ο δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου κ. Γιαννόπουλος.

About Post Author