Ελπίδα Νίνου για Φιλιππίδη: «Ο Πέτρος ήταν περιττός και οργάνωσαν τις καταγγελίες» κατέθεσε η σύζυγός του

Απόλυτα πεπεισμένη ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης της λέει την αλήθεια σχετικά με τις τρεις γυναίκες που τον καταγγέλλουν για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. «Έχουμε ταπεινωθεί, έχουμε φτάσει στον πάτο και θεωρώ ότι πλέον ο Πέτρος δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Η φυλακή ταπεινώνει τον άνθρωπο. Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Τι θέλετε; Να πεθάνουμε; Να πεθάνουμε…» είπε η κυρία Νίνου. Επίσης χαρακτήρισε τραυματική εμπειρία το βιασμό εκφράζοντας την άποψη ότι όταν συμβαίνει πρέπει να καταγγέλλεται εκείνη τη στιγμή…

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής η Ελπίδα Νίνου ανέφερε πως ο σύζυγός της «φυλακίστηκε έναν χρόνο» και «καταστράφηκε η ζωή μας». «Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε ένα χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που όταν κάποιος άλλος βρίσκεται κάτω του δίνω το χέρι να σηκωθεί, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα…Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά… Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο. Έχω πολύ βαθιά συναισθήματα για αυτούς που αγαπώ, έτσι έμαθα από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου από τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Αυτό που ακολουθώ στη ζωή μου είναι η αγάπη και η συγχώρεση» συμπλήρωσε η Ελπίδα Νίνου.

«Ηταν περιττός ο Πέτρος…» – Η Ελπίδα Νίνου κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο

Η Ελπίδα Νίνου απέδωσε τις καταγγελίες από τόσες διαφορετικές γυναίκες σε οργανωμένο σχέδιο: «Οι καταγγελίες οργανώθηκαν ένα χρόνο πριν από συγκεκριμένα κέντρα στο πλαίσιο του metoo. Με συνεντεύξεις τους οι ίδιες το έχουν πει. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι. Από πού οργανώθηκε το metoo; Τι είναι το metoo;».

  • Πολιτική αγωγή: Γιατί δεν έχει κάνει μήνυση ο σύζυγός σας;
  • Ελπίδα Νίνου: Την υπόθεση έχουν αναλάβει ικανότατοι δικηγόροι και αυτοί μας συμβουλεύουν τι θα κάνουμε.
  • Πολιτική αγωγή: Από ποιον οργανώθηκαν;
  • Ελπίδα Νίνου: Θα αποδειχθεί. Η εκδίκηση στο θέατρο μπορεί να προκληθεί και από μια ατάκα, μια λέξη. Η πίτα στο θέατρο έχει ξανά μοιραστεί. Δείτε τι γίνεται στις σειρές αυτή τη στιγμή. Είναι προσωπική μου γνώμη αυτή. Ήταν περιττός πολύ ο Πέτρος. Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους. Και το νομικό τμήμα των καναλιών έψαχνε αν μπορούσαν να το κάνουν. Έγιναν συναντήσεις πολλές, πάρθηκαν πολλά τηλέφωνα. Θα αποκαλυφθούν στη δίκη.»

Η Ελπίδα Νίνου χαρακτήρισε τραυματική εμπειρία το βιασμό εκφράζοντας την άποψη ότι όταν συμβαίνει πρέπει να καταγγέλλεται εκείνη τη στιγμή. Η κατάθεση της θα συνεχιστεί αύριο με ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Πηγή:reader.gr

About Post Author