Άννα Λουιζίδη: Ποια είναι η Φρόσω που συγκλόνισε το Twitter/X στις Ψυχοκόρες

Η σειρά εποχής Οι Ψυχοκόρες, έχει ήδη προβάλλει αρκετά επεισόδια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ΑΝΤ1+. Έχοντας δει τα πρώτα επεισόδια της σειράς, σού είχα ήδη γράψει για μία σειρά που κάνει βουτιά στο παρελθόν της γυναίκας στην Ελλάδα και παρουσιάζει τον θεσμό – «ντροπή» των ψυχοκόρων στην Ελλάδα, μία άτυπη μορφή υιοθεσίας που περισσότερο έμοιαζε με άτυπη μορφή «δουλείας» για τις γυναίκες. Από τότε, λοιπόν, σου έγραφα ότι «στα μάτια μου για τον τρόπο που οργανικά μοιάζει να έγινε μία γυναίκα του 1950, ξεχωρίζει η ερμηνεία της Άννας Λουιζίδη».

της ΛΙΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Η σειρά Ψυχοκόρες, προβλήθηκε και μέσα από το κανάλι του ANT1, το βράδυ της Κυριακής 1 Οκτωβρίου. Και το Twitter/X, ήρθε να συμφωνήσει μαζί μου αν και όχι για τους ίδιους λόγους. Η σκηνή που συγκλόνισε τους χρήστες ήταν αυτή όπου η Άννα Λουιζίδη, ως Φρόσω Πολύζου, έπεσε θύμα βιασμού. Και μάλιστα ενός βιασμού πολύ καλά οργανωμένου. Η Φρόσω Πολύζου, βρέθηκε ως «ψυχοκόρη» στο σπίτι του Νάτση στην Τρίπολη μόνο και μόνο για να βιάζεται. Κι αυτή, δεδομένου ότι η σειρά έχει βασιστεί σε αληθινές μαρτυρίες από γυναίκες που υπήρξαν Ψυχοκόρες, είναι μία τραγική αλήθεια που κάποτε συνέβαινε στην Ελλάδα.

Μάθαμε φέτος, μέσα από την ελληνική τηλεόραση σε δύο εκδοχές τον θεσμό της «συγκρίας», της γυναίκας που αναλάμβανε να γεννήσει αρσενικά παιδιά στον πατριάρχη κάθε οικογένειας όταν η σύζυγός του δεν μπορούσε, κόντρα σε κάθε επιστημονική ανακάλυψη που έγινε έκτοτε για το ποιος καθορίζει το φύλο του παιδιού αλλά και χωρίς καμία υπόνοια ότι μπορεί ένας άντρας να έχει προβλήματα υπογονιμότητας. Κι αν στη Μάγισσα βλέπουμε μία συγκρία ερωτευμένη με τον «κύρη» της ο οποίος της ανταποδίδει την αγάπη, στις Ψυχοκόρες βλέπουμε μάλλον την πιο ρεαλιστική πλευρά αυτών των αναγκαστικών σχέσεων. Τη γυναίκα ως αναπαραγωγική μηχανή. Η Φρόσω την ενσάρκωσε και η κραυγή της στη σκηνή μετά τον βιασμό, έσκισε την καρδιά του Twitter/X.

Ποια είναι η Άννα Λουιζίδη που υποδύεται την Φρόσω Πολύζου στη σειρά Ψυχοκόρες

Από το Ωδείο Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής και το ΚΘΒΕ

Η Άννα Λουιζίδη είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών και μάλιστα σύμφωνα με το unstage, τέλειωσε τις σπουδές της μόλις το 2022. Έχει ωστόσο προλάβει να δοκιμαστεί στο θέατρο, παίζοντας αρχικά με τους συμφοιτητές της του έτους 2022 στην παράσταση Βόιτσεκ. Με εκείνους βρέθηκε ως τριτοετής σπουδάστρια και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Υποσκήνιο Β’ Αίθουσας Αλεξάνδρας Τριάντη) με την Αντιγόνη. Από την ΑΘήνα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και στην παράσταση Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη τον Οκτώβριο του 2022 στη σκηνή. Επίσης, έχει παίξει στις παραστάσεις Οράτιος του Heiner Muller και Οι Μελλοθάνατοι.

Την έχεις δει ήδη στον κινηματογράφο

Η Άννα Λουιζίδη έχει παίξει ήδη στο cinema. Το όνομά της θα το συναντήσεις στα credits της ταινίας Πρώτη φορά Νονός. Υποδύθηκε τη Μυρτώ την κόρη του Παναγάκη, δηλαδή του Αντώνη Καφετζόπουλου στην ταινία της Όλγας Μαλέα, που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2001. Η Άννα Λουισίδη, λοιπόν, λατρεύει την υποκριτική μάλλον από πολύ μικρό παιδί. Στο 00.20 του παρακάτω trailer θα την εντοπίσεις.

Ο ρόλος της στη σειρά του ANT1+

Η Άννα Λουιζίδη υποδύεται (μοναδικά) τη Φρόσω Πολύζου που από την Κρυοπηγή της Θράκης τελικά καταλήγει πιο μακριά απ’ όλες τις αδερφές, στην Τρίπολη και το σπίτι του γαιοκτήμονα, Νάτση.

«Κακοφτιαγμένη στην όψη, χρυσοχέρα στο κέντημα και παιδί στην καρδιά. Γι’ αυτό και δεν υποψιάζεται ότι η καλοσύνη με την οποία την υποδέχονται ως ψυχοκόρη είναι γιατί την προσέλαβαν για να τους κάνει γιο… Τώρα πρέπει να επιβιώσει», γράφει η περιγραφή του ρόλου της.

Στην πραγματική της ζωή η Άννα Λουιζίδη έχει δύο αδελφές

Η Άννα Λουιζίδη στην πραγματική ζωή έχει δύο αδερφές όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Κάποτε τραβούσαμε η μία τα μαλλιά της άλλης. Τώρα είναι οι καλύτερές μου φίλες. Αδελφές Λουιζίδη, κάποτε στη Βιέννη», έγραφε σε μία ανάρτησή της στο πλευρό Δήμητρας Ηλέκτρας, που είναι εικαστικός και της Χριστίνας που σπουδάζει οικονομικά, ενώ παράλληλα είναι και instagrammer με έναν λογαριασμό αφιερωμένο στην εύρεση του τέλειου brunch.

Πηγή:ladylike.gr

About Post Author