Όλα ανοιχτά για νέα μέτρα πλην του lockdown. Ποια βγαίνουν από το συρτάρι και ποια απορρίπτονται. Αναλυτικά τι ισχύει για όλα τα σενάρια.

Αποφάσεις για νέα μέτρα έρχονται τα επόμενα 24ωρα, υπό τη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον, όμως προς το παρόν η κυβέρνηση κρατά κλειστά χαρτιά για το ποιο θα είναι το οριστικό πλάνο με το οποίο θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, πολλές είναι οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ενώ αρκετές περισσότερες είναι οι προτάσεις που έχουν κάνει οι επιστήμονες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πάντως, στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, δεν έδωσε κανένα στίγμα, επαναλαμβάνοντας ότι αποκλείεται lockdown και ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Ένα-ένα τα μέτρα και πόσο πιθανά είναι

Αύξηση των rapid tests για τους ανεμβολίαστους από 2 σε 3 την εβδομάδα και απαίτηση να είναι ημερήσια και όχι 48ωρου. Είναι μια από τις προτάσεις που θα εξεταστεί στη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Επικρατέστερο είναι το σενάριο για επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στο στόχαστρο αναπόφευκτα θα μπει η εστίαση, τουλάχιστον, βγαίνει από το συρτάρι και επαναξιολογείται το ενδεχόμενο να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι και από τους εξωτερικούς χώρους και να μην επιτρέπεται η είσοδος ούτε με αρνητικό rapid test.

Είσοδος των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό rapid test. Το ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται.

Λιγότερες πιθανότητες έχει η αλλαγή του ωραρίου στην εστίαση.

Το κλείσιμο των σχολείων έχει ζητήσει επανειλλημένα ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, κάτι που όμως έχει απορρίψει πολλές φορές η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η Επιτροπή συνεδριάζει άτυπα αύριο και την Τετάρτη θα υπάρξει η εισήγηση.

Τι είπε για τα νέα μέτρα ο Γιάννης Οικονόμου

«Δεν θα πάμε σε lockdown, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα από τα μέτρα που εφαρμόζουμε αυτή τη στιγμή» αρκέστηκε να σχολιάσει ο κ. Οικονόμου, απορρίπτοντας «μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», ενώ υπογράμμισε ξανά πως «δεν σκεφτόμαστε μέτρα με περιορισμούς στους εμβολιασμένους». «Δεν θα κλείσει η χώρα» σημείωσε.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours