Τραγωδία: Πέθαναν και τα τρία παιδιά από το ναυάγιο στη Λέρο

Στους τέσσερις ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο που συνέβη νοτιοανατολικά της Λέρου, καθώς τα τρία παιδιά που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή. Νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρή μια γυναίκα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 41 άτομα.

Τα τρία παιδιά, δύο αγοράκια και ένα κοριτσάκι περίπου πέντε ετών, είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, είναι σε εξέλιξη, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ανέμους εντάσεως 8 Μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς, ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στις έρευνες συμμετέχουν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας από αέρος, καθώς και στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς, για τον εντοπισμό αγνοουμένων, αν και οι ίδιοι οι διασωθέντες πρόσφυγες – μετανάστες δηλώνουν ότι στη βάρκα που ναυάγησε επέβαιναν 40 άτομα, ένας αριθμός που έτσι κι αλλιώς δεν επιβεβαιώνεται, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί περισσότεροι. Από τους 41 διασωθέντες, οι 33 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου, οκτώ έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου (δύο ενήλικες και έξι παιδιά). Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται και τα έξι άτομα που απεγκλωβίστηκαν από βραχώδες απόκρημνο σημείο στην περιοχή, από ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και από στελέχη του Λιμενικού που έσπευσαν πεζοί στο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διασωθέντες, η βάρκα στην οποία επέβαιναν, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, μέσα σε αυτή υπήρχε κι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, γυναίκες, βρέφη και παιδιά και η βάρκα βρέθηκε μισοβυθισμένη στα ανοιχτά της περιοχής «Παντέλι». 

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, 41 συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών, που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου. Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

Πηγή:efsyn.gr

About Post Author