Σκαφάτος με βίλα στη Γλυφάδα ο 32χρονος “εγκέφαλος” της συμμορίας με τα e-shop

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη συμμορία που διέπραττε απάτες σε όλη τη χώρα μέσω e-shop. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ο «αρχηγός» και τρία ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατηγορούνται ακόμη 16 άτομα.

“Εγκέφαλος” της σπείρας φέρεται να ήταν ένας 32χρονος ο οποίος συνελήφθη έπειτα από έφοδο αστυνομικών στην πολυτελή  βίλα στην οποία διέμενε στη Γλυφάδα. Δική του ήταν και η πολυτελής θαλαμηγός που κατασχέθηκε. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, το σκάφος, 27 μέτρων, ελλιμενιζόταν στην Μαρίνα Αλίμου και έχει καταγραφεί να κάνει συχνά βόλτες σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η θαλαμηγός φέρεται ήταν ιδιοκτησίας του Στηβ Κακέτση στο παρελθόν. Το αγόρασε από τον γνωστό επιχειρηματία, όταν εκείνος αναγκάστηκε να πουλήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

απάτες e-shop θαλαμηγός

Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττική,  είχε εξαπατήσει 1.866 καταναλωτές στη χώρα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο υπερβαίνει τις 570.000 ευρώ.

Γενικά, τόσο ο 32χρονος όσο και τα άλλα τρία ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν και συγκεκριμένα μια 35χρονη και δύο άνδρες 41 και 37 ετών, όλοι τους Έλληνες, ζούσαν πλουσιοπάροχα και η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ήδη προέβη σε ενέργειες δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 16 άτομα, εκ των οποίων 7 αλλοδαποί, που προσέφεραν τους λογαριασμούς τους, λειτουργώντας ως “αχυράνθρωποι“. Στους λογαριασμούς αυτούς τα θύματα της συμμορίας πραγματοποιούσαν τις καταθέσεις. Από εκεί, μέσω των τεσσάρων ηγετικών μελών της οργάνωσης, τα χρήματα μεταφέρονταν σε άλλους λογαριασμούς προκειμένου να τους προσδώσουν νομιμοφάνεια, εξαπατώντας παράλληλα και τα τραπεζικά ιδρύματα.

Συνολικά η εγκληματική οργάνωση είχε δημιουργήσει 11 ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα (το ένα πάρα πολύ γνωστό) και τελευταία επεκτάθηκαν στη Βουλγαρία. Την οργάνωση για τη διακίνηση των προϊόντων είχαν αναλάβει οι άλλοι δύο άνδρες που συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά και για να εξαπατήσουν γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου ανέβαιναν τα προϊόντα , αρχικά, παρέδιδαν κανονικά. Όταν οι παραγγελίες έφταναν σε ικανοποιητικό αριθμό έκλειναν το ένα κατάστημα και προχωρούσαν σε σύσταση άλλης εταιρείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και να προσδιοριστεί επακριβώς από τους αρμόδιους φορολογικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή:enikos.gr

About Post Author