Στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 68χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που βρήκε φρικτό θάνατο με 40 χτυπήματα στο κεφάλι και στον αυχένα, προσανατολίζονται οι αστυνομικοί για να βρουν τον δολοφόνο του.

Ο άτυχος συνταξιούχος, που ήταν συνονόματος του πιλότου που σκότωσε τη γυναίκα του στα Γλυκά Νερά, βρέθηκε νεκρός από τον αδελφό του μέσα στο σπίτι όπου έμενε στο χωριό Εφύρα Ηλείας, ακριβώς πίσω από το οικογενειακό ελαιοτριβείο.

Ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή, διαπίστωσε πως το θύμα είχε δεχτεί 40 χτυπήματα στο κεφάλι, τα 19 από τα οποία προκάλεσαν βαθιά τραύματα, από θλον αντικείμενο -κάποιο ξύλο ή καδρόνι- το οποίο δεν βρέθηκε μέσα στο σπίτι. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ληστείας ή διάρρηξης, καθώς δεν λείπουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα από το σπίτι, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης της πόρτας ή των παραθύρων.

Ο 68χρονος φαίνεται πως άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του, ο οποίος τον αιφνιδίασε, χτυπώντας τον με μανία στο κεφάλι και στον αυχένα.

Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ο άτυχος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν να βάλει μπροστά τα χέρια του για να αμυνθεί, καθώς ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ενδείξεις πάλης, παρά μόνο κάποια μικρά σημάδια στα χέρια, που δείχνουν ότι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη μανία του δολοφόνου.

Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, οπότε βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος, οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από άτομα του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων τα αδέλφια του, ο γιος του και η σύζυγος του αδελφού του, που διατηρεί το ελαιοτριβείο, ακριβώς δίπλα από το σπίτι όπου έμενε το θύμα.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων, δύο από αυτούς φαίνεται πως υπέπεσαν σε αντιφάσεις για τις συνθήκες θανάτου του 68χρονου, ενώ ο ένας υπέπεσε και σε ένα μοιραίο λάθος, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Σημαντική θεωρείται η μαρτυρία του αδελφού του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αγγελου, που τον βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκλονισμένος από το αποτρόπαιο θέαμα, δεν ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Αντίθετα, καθάρισε τον τόπο του εγκλήματος, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν στοιχεία. Οταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, τους απάντησε πως δεν μπορούσε να βλέπει τα αίματα.

Τελικά την Αστυνομία ειδοποίησε ο γιος του Αγγελου, λίγες ώρες αργότερα. Ας σημειωθεί πως ο Αγγελος δεν ενημέρωσε ούτε τον άλλο αδελφό του θύματος, Κώστα, ο οποίος ειδοποιήθηκε από τρίτο πρόσωπο. Μάλιστα, προσερχόμενος στην Αστυνομία για να δώσει κατάθεση, επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν τον ειδοποίησαν για τη δολοφονία του αδελφού τους.

«Το έμαθα τυχαία. Με πήρε ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας. Έχω πάθει σοκ. Ο αδελφός μου ο Μπάμπης ήταν ψυχούλα, δεν πειράζει μυρμήγκι. “Εφαγαν” όλοι από τον Μπάμπη» δήλωσε. Μετά τον αποκλεισμό του ενδεχόμενου ληστείας ή διάρρηξης, οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο σε προσωπικές διαφορές του δολοφόνου με το θύμα.

«Δεν το πιστεύω ότι ήταν κλοπή. Ο Μπάμπης ήταν φιλότιμο παιδί. Δεν είχε πειράξει κανέναν. Πέσαμε από τα σύννεφα. Ηταν μίσος…» σχολίασε σχετικά ένας κάτοικος του χωριού.

Πηγή:espressonews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author