Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Αμίλητος στον ανακριτή ο πατέρας – Σε διάσταση με τη σύζυγό του

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε σήμερα το πρωί (24/8) ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας που πνίγηκε στα Ίσθμια Κορίνθου.

Αμίλητος και με τα ερωτήματα για τις συνθήκες πνιγμού της μικρής, χωρίς να δίνει καμία απάντηση στους δημοσιογράφους.

Εντύπωση εξακολουθεί και προκαλεί πάντως στην κοινή γνώμη το γεγονός ότι υποστήριξε, από την αρχή, σε δηλώσεις του, πως δεν βούτηξε για να σώσει την κόρη του γιατί έχει άσθμα, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε και η μητέρα του 6χρονου κοριτσιού.

Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του στους Λιμενικούς

Στην κατάθεσή του στους λιμενικούς, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6 μέτρων.

Υποστήριξε δε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να τη σώσει, επειδή πάσχει από άσθμα.

Είπε ακόμα ότι δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και χρειάστηκε να περπατήσει αρκετά αναζητώντας βοήθεια.

Σε διάσταση με τη σύζυγό του

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και το μεσημέρι της Δευτέρας πήρε απο τη μητέρα, την κόρη του για να πάνε μαζί για μπάνιο.

Σημειώνεται ότι αυτό δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη οικογένεια: Παρότι το ζευγάρι είναι σε διάσταση δεν έχουν πάρει διαζύγιο και ο πατέρας κρατούσε το παιδί κάποιες ώρες σχεδόν καθημερινά, ώστε να μπορεί να εργάζεται η μητέρα ως καθαρίστρια.

Μιλώντας στο Star η μητέρα του κοριτσιού είπε μεταξύ άλλων ότι ο άνδρας ξέρει να κολυμπάει.

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», είπε η γυναίκα, σημειώνοντας ότι ο 42χρονος έχει όντως άσθμα.

Όπως είπε, η μικρή δεν ήξερε να κολυμπά, ωστόσο, «ο πατέρας της ξέρει».

Συγκλονίζει η κατάθεση του ψαροντουφεκά

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε το παιδί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για τα ρούχα που φορούσε, αλλά και το φαγητό που έβγαλε από μέσα του το κοριτσάκι.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο ψαροντουφεκάς και συνέχισε:

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο».

Σχετικά με τα ρούχα που φορούσε το παιδί, ο κ. Μπουνάς είπε: «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι… αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», σημείωσε.

Εγκληματική ενέργεια «βλέπει» ο Μπαλάσκας

«Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφορικά με τον πνιγμό της 6χρονης.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από την Ασφάλεια της Κορίνθου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις», ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελία.

«Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author