Παρουσιαστές, καλλιτέχνες και αθλητές που στήριζαν το έργο του πατέρα Αντώνιου

Πατέρας Αντώνιος: Ο γάμος με την πρεσβυτέρα, τα 3 παιδιά τους και η στήριξη της – Μουζουράκης, Ασλανίδου, Στεφανίδου, Τρύφωνος, Τσιμτσιλή, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Μπασινάς, Νικοπολίδης, Σακοράφα, Κεντέρης, Πλούταρχος, Σεφερλής κι άλλοι στάθηκαν στο πλευρο της Κιβωτού του Κόσμου

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις πρώτες καταγγελίες για κακοποίηση στις δομές της ΜΚΟ οργάνωσης, Κιβωτός του Κόσμου, ιδρυτής της οποίας είναι ο πατέρας Αντώνιος.

Όπως παρουσιάζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» οι καταθέσεις στοχεύουν αρχικά προς ένα πρόσωπο: τον πατέρα Αντώνιο, την «ψυχή» της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς και σε τρία ακόμα άτομα, τα οποία ο καταγγέλλων αποκαλεί «υπηρέτες» του πατρός Αντωνίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα, και της Άριας Καλύβα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»  της Κυριακής, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους δέκα καταθέσεις για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς, καθώς και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι καταθέσεις στοχεύουν ένα πρόσωπο: τον πατέρα Αντώνιο, την «ψυχή» της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς και σε τρία ακόμα άτομα, τα οποία ο καταγγέλλων αποκαλεί «υπηρέτες» του πατρός Αντωνίου.

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνει τον 19χρονο

Κομβική για την υπόθεση θεωρείται η 7 σελίδων κατάθεση ενός 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, η οποία ήταν αυτή που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την φρικιαστική αυτή υπόθεση.

Ο 19χρονος βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και τα όσα κατήγγειλε προκαλούν αποτροπιασμό. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 στη Χίο είχε πέσει θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα και το σκηνικό το είδε ακόμα ένας νεαρός φιλοξενούμενος.

Αυτό που έκαναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να εντοπίσουν τον νεαρό, ο οποίος που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του 19χρονου.

«Ο πατήρ Αντώνιος έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου»

Αφού παρουσιάζει την πρώτη γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο, κατά την οποία ο ιερέας του έλεγε ότι «θα με βοηθάει, θα βοηθούσε παραπάνω τη μητέρα μου, δίνοντάς της κάποιο επίδομα», σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»  υποστηρίζει ότι τους δύο πρώτους μήνες στον Βόλο ήταν απομονωμένος από τα υπόλοιπα παιδιά και έκανε το πρόγραμμά του.

Το καλοκαίρι με πήρε μαζί του στο παράρτημα τη Πωγωγιανής για ενάμιση μήνα και εκεί του είπα τα οικογενειακά μου προβλήματα μας βοηθούσε. Έβαλε τη μαμά μου να μείνει σε σπίτι της Κιβωτού μαζί με τον αδερφό μου, όπου μένουν μέχρι σήμερα. Μετά μου πρότεινε να αλλάξω δομή και να πάω στην Καλαμάτα γιατί η δομή εκεί ήταν καινούργια».

«Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα, ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα της κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα».

Σύμφωνα με τον 19χρονο ο πατήρ Αντώνιος πηγαινοερχόταν στην Καλαμάτα, όπου «άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. Ας πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή ήμασταν μαζί και σηκωνόμουν να φύγω, καθώς έφευγα μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι. Αν και δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση προσπαθούσα να τη δικαιολογήσω, γιατί και στο μπάσκετ αυτό έκανε (…). Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα».

«Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πως να τον αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μια μέρα στη θάλασσα δέκα φορές. Εξαιτίας αυτού δεν ήθελα να μπαίνω στη θάλασσα», αναφέρει απόσπασμα της κατάθεσης του 19χρονου.

Το βράδυ του Σαββάτου μετά την αναπαραγωγή δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μέσα από το οποίο οι κατηγορίες απευθύνονται στον πατέρα Αντώνιο, η ΜΚΟ οργάνωση απάντησε με ανακοίνωση στο διαδίκτυο

Κιβωτός του Κόσμου – Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων)περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινης αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψευδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση

Με εκτίμηση

Κιβωτός του Κόσμου», ανέφερε η ανακοίνωση στα social media.

Camera Icon

+13

4381700812595912 image

Ο πατέρας Αντώνιος, ο ιδρυτής και εμπνευστής της «Κιβωτού του Κόσμου» διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο, ενώ στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή είναι η πρεσβυτέρα, η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή.

Η πρεσβυτέρα, η οποία είναι πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» εξέφρασε την αγανάκτηση της στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πιστεύει πως «τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάποιους».

Ο Πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θυσιάζονται και μοιράζονται τις αγωνίες, τις δυσκολίες και φυσικά την ικανοποίηση του εγχειρήματος.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο επικεφαλής της, πάτερ Αντώνιος, τη δημιούργησε όταν ήταν 26 ετών με στόχο να βοηθήσει παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με προβλήματα, παραβατικούς γονείς ή παιδιά εγκαταλελειμμένα.

«Στην Κιβωτό ζούμε μια άλλη Ελλάδα, του εθελοντισμού και της αυτοθυσίας», έλεγε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο MEGA και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Η οργάνωση

Αυτό ήταν το όραμά του. Με πλοηγό την εθελοντική προσφορά και πυξίδα την αυτοθυσία, η «Κιβωτός» του πατέρα Αντώνιου ταξίδευε σε τρικυμιώδη αλλά και σε γαλήνια νερά προσφέροντας επί δυόμιση δεκαετίες φροντίδα και στοργή σε εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Η φουρτούνα όμως που αντιμετωπίζει τώρα κλυδωνίζει το έργο και την προσφορά της ΜΚΟ που ίδρυσε.

«Έχουμε αρκετά μεγάλη επιτυχία, δηλαδή άνθρωποι που έρχονται για να βοηθηθούν και να κάνουν μια καινούργια αρχή, αυτοί πετυχαίνουν όλοι».

«Φιλοξενούμε παιδιά βαριά τραυματισμένα, από την απώλεια του φυσικού τους γονιού, που είναι μια πληγή, κυρίως της μάνας, που θα ήθελαν να είναι κάτι άλλο και απουσιάζει από τη ζωή τους και αυτό με πληγώνει κιόλας», έχει πει ο ίδιος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα».

Η κιβωτός του «τρόμου»

Εκατοντάδες επώνυμοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, πρόσωπα του δημόσιου βίου, πεπεισμένοι από το έργο που γινόταν στην «Κιβωτό» και την γνώριμη μειλίχια μορφή του ηγέτη της, πρόσφεραν εθελοντικά επί πολλά χρόνια χρήματα και δωρεές.

Είναι οι ίδιοι που τώρα νιώθουν αποτροπιασμό για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Στήριζα την Κιβωτό του Κόσμου έμπρακτα από τα πρώτα χρόνια ίδρυσής της, πληρώνοντας ακόμα και τα ενοίκια του χώρου και υποστηρίζοντας τα παιδιά με κάθε τρόπο. Αν όσα τραγικά, αποτρόπαια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας που αφορούν τα παιδιά ισχύουν, νιώθω οργή και απογοήτευση», έγραψε η Ρούλα Κορομηλά.

Με τη βασική δομή φιλοξενίας της στον Κολωνό, η «Κιβωτός» με τα χρήματα από τις δωρεές και την εθελοντική προσφορά επεκτάθηκε σιγά-σιγά σε όλη την Ελλάδα. Ο πατέρας Αντώνιος μεθοδικά ίδρυσε:

– Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου

– Κιβωτός Ηπείρου

– Κιβωτός του Κόσμου Βόλου

– Σπίτια φιλοξενίας

– Κιβωτός του Κόσμου Καλαμάτας

Ενώ επίσης δημιούργησε:

– Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού Αθήνας

– Σπίτι Φιλοξενίας Κολωνού Αθήνας

– Σπίτι Φιλοξενίας Πειραιά

«Έχουμε πολλές ασφαλιστικές δικλείδες, τα παιδιά δε μένουν μόνα τους ,υπάρχουν παιδαγωγοί, υπάρχουν κάμερες, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους που εμείς επιλέγουμε. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι η επιλογή», δήλωνε ο πατέρας Αντώνιος.

Η γνωριμία και ο γάμος του πατέρα Αντώνιου με την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή στεκόταν όλα αυτά τα χρόνια διακριτικά στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου. Όπως κι εκείνος, έτσι κι εκείνη έχει  καταγωγή από τη Χίο και έτσι γνωρίζονταν πριν ακόμα συνάψουν σχέση.

«Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός» είχε πει το 2019 στην εκπομπή του Τάσος Τρύφωνος, Τετ α Τετ.

«Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς «εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ». Ήταν ωραίος τύπος από μικρός» είχε προσθέσει η πρεβυτέρα στην ίδια συνέντευξη.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν ο πατέρας Αντώνιος ολοκλήρωσε τις σπουδές του τόσο στην Παιδαγωγική, όσο και στην Ιερατική Σχολή. «Μετά παντρευτήκαμε, μετά έγινα κληρικός» είχε πει με τη σειρά του στον Τάσο Τρύφωνος.

Ο πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν και τον 11χρονο Νώε. 

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεβυτέρα είχαν φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» και στην Τατιάνα Στεφανίδου. Μάλιστα, τότε, η πρεσβυτέρα είχε εξομολογηθεί στη δημοσιογράφο Πόπη Παπαδοπούλου: «Ο Νώε μεγάλωσε εδώ μέσα, το έχει συνηθίσει. Μάλιστα, είχε μάθει από πάρα πολύ νωρίς να μιλάει και σε όλους έκανε εντύπωση που πήγαινε ροδάνι η γλώσσα του όταν ήταν 1-2 ετών. Μία φορά, ήταν περίπου 4 ετών και ήμασταν στην Κιβωτό, είχε έρθει ένα ζευγάρι και, αφού τους είχα ξεναγήσει και τους είχαν δείξει τον χώρο, ετοιμάζονταν να φύγουν, έρχεται ο μικρός σβουρηχτός, πήρε κάτι μπουκαλάκια με νερό και τα προσέφερε στους κυρίους».

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα εμφανίστηκαν και στην εκπομπή «Μαμάδες» στην ΕΡΤ

Κιβωτός του Κόσμου – Η εκδήλωση στη Χίο ένα χρόνο πριν τις καταγγελίες

Τον Οκτώβριο του 2021 η Περιφέρεια ΒΑ τιμώντας το έργο κοινωνικής προσφοράς της «Κιβωτού», της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο, διοργάνωσε ένα γεύμα αγάπης από το οποίο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πατέρας Αντώνιος.

4381695152422502 image

 Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ το παρών «έδωσαν» πρόσωπα από τον πολιτικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

4381695275666452 image

4381711679280192 image

4381695743993462 image

​Αναλυτικά, την εκδήλωση είχαν τιμήσει με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών Βορείου Αιγαίου, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγαλειώδης επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

4381695518878247 image

4381695393138217 image

4381695639158102 image

Χαιρετισμό μέσω βίντεο είχε απευθύνει και ο «Πρέσβης της Κιβωτού του Κόσμου» Πάνος Μουζουράκης.

Ενώ δεκάδες ήταν οι καλλιτέχνες που στήριζαν το έργο του πατέρα Αντώνιο με διάφορες εκδηλώσεις

4381714289867862 paterasantonios1

4381714301100222 paterasantonios3

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Πηγή:reporter.com.cy

About Post Author