Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου – Τι αλλάζει σε εστίαση και τηλεργασία, έως τα μεσάνυχτα η διασκέδαση – Υποχρεωτική η μάσκα υψηλής προστασίας ή η διπλή χειρουργική στους εργαζομένους στην εστίαση –Νέο αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα – Έφτασαν τις 9.284

Μετά την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον παγκοσμίως και την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το απόγευμα της 27ής Δεκεμβρίου τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι τυχόν νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα οδηγούσαν στη μεταφορά της διασκέδασης σε σπίτια, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ απηύθυνε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή ανεμβολίαστους.

Aναλυτικά τα μέτρα από 3- 16 Ιανουαρίου 2022

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, ή εναλλακτική διπλή μάσκα (και στους εργαζομένους στην εστίαση). Να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς και στη διασκέδαση.
  • Εστίαση και διασκέδαση θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.
  • Θα απαγορεύεται η διασκέδαση για όρθιους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι.
  • Η μουσική θα διακόπτεται σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι παραπάνω περιορισμοί.
  • Με χωρητικότητα 10% οι αγώνες στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα
  • Το ποσοστό της τηλεργασίας ανέρχεται σε 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours