Κρήτη: Οργή για την απόφαση του Μητροπολίτη να μη διαβάσει το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας

Σοκ, οργή και «θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Μητρόπολης να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο τελευταίο αντίο που είπαν συγγενείς και φίλοι στη 17χρονη μαθήτρια από την Κρήτη, που σκοτώθηκε, πέφτοντας στο κενό από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ.

Η κηδεία της 17χρονης τελέστηκε χθες, Σάββατο (25.05.24) σε κλίμα θρήνου και οδυρμού, με την οικογένειας της μαθήτριας να έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος. Την ίδια ώρα, όμως, η οργή ξεχειλίζει στην Κρήτη γιατί ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου αρνήθηκε να διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο κορίτσι, καθώς το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές για τις συνθήκες της πτώσης της ανήλικης Νικολέτας, είναι η αυτοκτovία.

Μιλώντας στο newsit.gr η δικηγόρος της οικογένειας της μαθήτριας, Αλεξάνδρα Σπανάκη, κάνει λόγο για ένα απαράδεκτο γεγονός.

«Δεν υπάρχει λογική σε αυτή την απόφαση, αφού ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση για το θάvατο του κοριτσιού. Δεν είναι δυνατόν η εκκλησία με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίζει ένα τόσο τραγικό γεγονός», τονίζει η Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Και συνεχίζει: «Η εκκλησία είναι καταφύγιο για τους ανθρώπους, δε θα πρέπει να τους αποτρέπει να την προσεγγίζουν. Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο. Οι άνθρωποι έχουν χάσει το παιδί τους δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά αυτό που έγινε».

Κατευθείαν στο νεκροταφείο η σορός

Η σορός της 17χρονης Νικολέτας οδηγήθηκε κατευθείαν στο νεκροταφείο χωρίς καν να μπει στον κεντρικό ναό. Εκεί, στο νεκροταφείο, τοποθετήθηκε στον ναό, όπου όμως δεν πλησίασε ιερέας, ενώ ο απεσταλμένος της Μητρόπολης βρισκόταν κοντά και επιτηρούσε.

Η οικογένεια του κοριτσιού, συγγενείς και φίλοι έμπαιναν στη σειρά και έκαναν τον χαιρετισμό στη σορό της Νικολέτας και μόλις όλη αυτή η διαδικασία έλαβε τέλος, και αφού έφυγε ο απεσταλμένος της Μητρόπολης από τον χώρο, ο παπάς σιγοψιθύρισε ένα τρισάγιο. Στη συνέχεια πήραν το κορίτσι και το έθαψαν στο νεκροταφείο.

Αμφισβητεί το σενάριο της αυτοκτoνίας η οικογένεια

Την ίδια ώρα, η αστυνομία εξετάζει όλες τις καταθέσεις από το περιβάλλον της 17χρονης μαθήτριας, που υποστηρίζει ότι η ανήλικη μαθήτρια δεχόταν λεκτικό bullying στο σχολείο της. Η οικογένειά της αμφισβητεί το σενάριο της αυτοκτoνίας, ωστόσο για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία.

«Ξέρω ότι σίγουρα δεν αυτοκτόvησε. Γιατί να αυτοκτovήσει ένα παιδί χαρούμενο. Μιλούσαμε πολύ συχνά, μου έλεγε όλες τις σκέψεις της, γιατί να αυτοκτovήσει;», δήλωσε από την πλευρά της η αδερφή της, μιλώντας στην τηλεόραση Creta.

«Ήταν μια χαρά, ήταν πολύ χαρούμενη γιατί ξέραμε ότι θα φύγουμε στο εξωτερικό. Κάποιες φορές αγχωνόταν λίγο με τις εξετάσεις, γιατί ήθελε να βγάλει έναν καλό βαθμό για το σχολείο, αλλά ήξερε ότι θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό, οπότε δεν την ένοιαζε και τόσο» είπε και συνέχισε.

«Την είχαν δει και το πρωί στη στάση του λεωφορείου, είχε βάλει και τα ωραία της ρούχα, ήταν μια χαρά. Ήταν η τελευταία ημέρα που θα έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και ήταν μια χαρά. Ετοιμαζόταν για το καλοκαίρι, για να πάει για μπάνια, να ζήσει τη ζωή της. Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, δεν ξέρω», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

[ΠΗΓΗ]

About Post Author