Κλειστά σχολεία έχουμε την Πέμπτη 27/1 σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στην Αττική, αλλά και στην Εύβοια.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει ακόμη με τα κλειστά σχολεία την Πέμπτη 27/1, ενώ ήδη στη Νάξο ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανοίξουν. Για την Αττική δεν υπάρχει απόφαση για την Πέμπτη και όλα εξαρτώνται καθαρά από τον καιρό και αν θα λιώσει το χιόνι. Ο κρατικός μηχανισμός άλλωστε έδειξε την ετοιμότητά του τις περασμένες μέρες και πλέον έχουμε να περιμένουμε από τον καιρό… Επίσης δεν φαίνεται να έχουμε και τρίτη γενική αργία κατά σειρά, οπότε η τηλεκπαίδευση θα είναι σίγουρη για την Πέμπτη σε κάθε περίπτωση.

Μετά την παράταση της γενικής αργίας αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και των προβλημάτων που προέκυψαν, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε τα εξής:

Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης).

Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά μαθήματα της Τετάρτης θα διεξαχθούν με τη χρήση μέσων εξ αποστάσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, ενώ στο ΕΜΠ η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, το Εθνικό Μετσόβιο ανακοίνωσε πως, σε ό,τι αφορά στη διοικητική λειτουργία, πέραν της γενικής αργίας που ανακοινώθηκε για αύριο, την Πέμπτη (27/1) οι εργαζόμενοι δεν θα προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους, παρά μόνο το προσωπικό ασφαλείας και οι υπηρεσιακές ανάγκες θα καλυφθούν – κατά το δυνατόν κι αν δεν προκύψει διαφορετική κεντρική απόφαση – με τηλεργασία, σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών.

Κλειστό και το πανεπιστήμιο της Κρήτης, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Νάξος: Κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη (26-27/1)

Την παράταση αναστολής λειτουργίας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών, για Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο νησί.

Αναστολή λειτουργίας που έχει τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας και θα συνεχιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έως και την Πέμπτη.

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Νάξου κ’ Μικρών Κυκλάδων:

Λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη και Πέμπτη 26-27 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: