Καιρός τώρα: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αθήνα – Ισχυρή καταιγίδα με αστραπές και βροντές

Τα μπουρίνια για τα οποία είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, έφτασαν και στην Αττική. 

Ισχυρή καταιγίδα άρχισε να χτυπά το Λεκανοπέδιο της Αττικής το βράδυ της Τετάρτης (18/05), με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Στα βόρεια προάστια ακούγονται δυνατές βροντές, ενώ οι αστραπές κάνουν τη νύχτα… μέρα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ για την Πέμπτη προβλέπεται και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε βίντεο από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής:

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα επηρεάζουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά. Το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά, με φαινόμενα που θα κρατήσουν μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής, όπου στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του λεκανοπεδίου τα φαινόμενα είναι έντονα.

Ο καιρός την Πέμπτη

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού για την Πέμπτη 19/5/2022, οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το ξημέρωμα στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.

Ωστόσο, από τις μεσημεριανές ώρες, ο καιρός προοδευτικά θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η θερμοκρασία, σε αισθητή πτώση των μεγίστων τιμών της, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23, στην Ήπειρο από 9 έως 27, στη Θεσσαλία από 8 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, και τοπικά στην Κρήτη 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4-5 Μποφόρ.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author