Θρίλερ της Πάτρας: Το modus operandi της Ρούλας Πισπιρίγκου – Αντιμέτωπη με 4 κακουργηματικές διώξεις για το θάνατο των τριών παιδιών της

Οι νέες εξελίξεις που την οδηγούν βάσει των εισαγγελικών αποφάσεων και σε δίωξη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ήδη, έχει προφυλακιστεί για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σφίγγει ο κλοιός για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών παιδιών που χάθηκαν αιφνιδίως, μετά και τη νέα εισαγγελική πρόταση. Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε την Δευτέρα σε βάρος της, βάσει του οποίου βρέθηκε αντιμέτωπη με νέες διώξεις για τους θανάτους των δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Ήδη, είναι προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης, της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ προσφάτως αντιμετώπισε και νέες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της όσο βρισκόταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Η εισαγγελική δίωξη ήρθε λίγες μέρες μετά τη συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα για τη δολοφονία της οποίας κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η κατηγορούμενη θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και για τη δολοφονία των άλλων δύο παιδιών της. Οι Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα και έκριναν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη γυναίκα είναι η μοναδική φυσική αυτουργός των δολοφονιών σε βάρος όλων της των παιδιών.

Ρούλα Πισπιρίγκου

EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πόρισμα Καρακούκη- Καλόγρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρια. Ωστόσο, στην αξιολογική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται πως μέτρησε το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα και στις δυο αξιόποινες πράξεις, αλλά και πως φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρχει ένα modus operandi.

Στην περίπτωση της Μαλένας, οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί ήταν ήδη κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση». Η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να το αιτιολογήσουν, και πως είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Εγκληματική ενέργεια είδαν οι εισαγγελείς και στην περίπτωση θανάτου της Ίριδας Δασκαλάκη τόσο λόγω της ύπαρξης αίματος στο στόμα της, όσο και εξαιτίας της νεκρικής ακαμψίας που έχει επέλθει ήδη στο παιδί όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο. Στη δικογραφία υπάρχουν περιστατικά που δεν δικαιολογούνται ιατρικά, ενώ οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις της μητέρας των παιδιών δεν εξηγούνται.

Οθ. Παπαδόπουλος: Αντικρουόμενα στοιχεία στη δικογραφία

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Μαρία Σαράφογλου, για την νέα εξέλιξη στην υπόθεση και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, ενώ αποκάλυψε πώς αισθάνεται η 33χρονη για την νέες ποινικές διώξεις.

https://youtu.be/YAq7WYFXyzc

Όπως είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, αυτή την εξέλιξη την περίμεναν εφόσον στο πόρισμα γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται ότι αδικείται, είναι πληγωμένη καθώς και ότι γίνεται δημόσια διαπόμπευση σε βάρος της.

Παράλληλα, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο για αντικρουόμενα στοιχεία στην δικογραφία, αφού όπως είπε όλοι από το νοσοκομείο έχουν καταθέσει ενόρκως ότι προθανατίως δεν υπήρχαν σημάδια στα παιδιά.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα ξεκινά από την αφετηρία της εύρεσης σημαδιών στα παιδιά, ωστόσο ανέφερε ότι αυτό διαψεύδεται από τους αυτόπτες μάρτυρες, γιατρούς και τραυματιοφορείς.

Πηγή:dikastiko.gr

About Post Author