Η Αντιτρομοκρατική είχε στήσει «παγίδα» στον ληστή της οδού Μητροπόλεως έξω από το ξενοδοχείο της Ομόνοιας όπου διέμενε, περιμένοντας να εξέλθει από αυτό.

Οπλισμένος κυκλοφορούσε στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας ο 41χρονος που συνελήφθη από άντρες της Αντιτρομοκρατικής για τη ληστεία σε τράπεζα της οδού Μητροπόλεως.

Οι αστυνομικοί του είχαν στήσει «παγίδα» έξω από το ξενοδοχείο της Ομόνοιας όπου διέμενε, περιμένοντας να εξέλθει από αυτό. Μόλις τον σταμάτησαν εκείνος προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να του δοθούν περιθώρια από τους πάνοπλους άντρες της Αντιτρομοκρατικής. Πάνω του είχε ένα τσαντάκι με ένα πιστόλι Glock, το οποίο είχε «κουμπωμένο» γεμιστήρα με 12 φυσίγγια. Στο ίδιο τσαντάκι υπήρχε ένας ακόμα γεμιστήρας γεμάτος με 12 φυσίγγια, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Το γεγονός ότι κυκλοφορούσε οπλισμένος, ότι είχε έτοιμο επιχειρησιακό όπλο και «γεμιστήρα αλλαγής» δείχνει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ήταν έτοιμος για «μάχη» σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου. Η Αντιτρομοκρατική το γνώριζε και έτσι οργάνωσε την επιχείρηση με τρόπο που να μην του δοθούν περιθώρια αντίδρασης. Ακριβώς όπως είχε συμβεί και στην επιχείρηση για τη σύλληψη του 33χρονου συνεργού του στη ληστεία της οδού Μητροπόλεως, ο οποίος ακινητοποιήθηκε στη λεωφόρο Κατεχάκη. Ο 41χρονος αιφνιδιάστηκε στη θέα των αστυνομικών και όταν προσπάθησε να αντιδράσει είχε ήδη ακινητοποιηθεί.

Ο 41χρονος διέμενε σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας, όπου γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό dna για να διαπιστωθεί εάν είχαν βρεθεί στο χώρο άλλα άτομα από τον ποινικό χώρο. Η Αντιτρομοκρατική είχε την πληροφορία ότι βρίσκεται στο σημείο, δεν ρίσκαραν να μπουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου -υπό το φόβο ένοπλης αντίστασης- και περίμεναν την έξοδό του για να τον συλλάβουν.

Ο 41χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ναρκωτικά, απόπειρα κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάρτιο αλλά φαίνεται ότι συνέχισε τη δράση του. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία για την υπόθεση της ληστείας στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως αλλά και για άλλες υποθέσεις.

Ο 41χρονος γνωριζόταν με τον 33χρονο «ληστή με το τατουάζ», με τον οποίο χωρίστηκε μετά την επίθεση στην οδό Μητροπόλεως.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours