«Η έρευνα για το παρασκήνιο της καταγγελίας «βιασμού» της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα την Πρωτοχρονιά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται κανονικά και ήδη έχουν αναδειχθεί σημαντικά στοιχεία για άλλα πρόσωπα. Κι ασφαλώς ουδέν συνεισφέρει στην έρευνα μας το πόρισμα γαλλικού εργαστηρίου που παρουσίασε η πλευρά της 24χρονης και το οποίο αποφαίνεται ότι τις κρίσιμες ώρες της αναφερόμενης «κακοποίησης» της φέρεται ότι εκείνη ήταν σε κώμα λόγω μέθης.

Κι αυτό γιατί το γαλλικό εργαστήριο αποφαίνεται για την συγκεκριμένη λιποθυμική κατάσταση της 24χρονης με την αμφιλεγόμενη μέθοδο …άθροισης των ποτών -με το ποσοστό αλκοόλ- που κατά δήλωση της ήπιε η 24χρονη! Αλλοίμονο αν κρίνεται μία υπόθεση τροχαίου ατυχήματος κλπ όπου τίθεται θέμα κατάχρησης αλκοόλ όχι από τις εξετάσεις αίματος αλλά με βάση τις δηλώσεις κι αφηγήσεις για την κατανάλωση του από τον ελεγχόμενο όπου ουδείς γνωρίζει αν λέει αλήθεια . 

Αντιφάσεις

Μάλιστα εμφανίζεται να τηρείται και χρονοδιάγραμμα λήψης του κάθε ποτού. Κάτι που παρουσιάζεται να θυμάται –μετά από έξι μήνες – με σημαντική χρονική ακρίβεια η 24χρονη. Όμως πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι η 24χρονη στις αρχικές καταθέσεις της αλλά και σε συνέντευξη απέδωσε την αδυναμία της και την έλλειψη των αισθήσεων που εκμεταλλεύθηκαν –σύμφωνα με την εκδοχή της- οι «βιαστές» της στην κρυφή χορήγηση χαπιού βιασμού κι όχι στο αλκοόλ. Λέγοντας μάλιστα ότι ήξερε κι ήλεγχε τον εαυτό της κι αυτό που αισθανόταν δεν είχε καμιά σχέση με την ευθυμία από την χρήση αλκοόλ.

Επιπλέον το σενάριο για βιασμό της στηρίχθηκε στις αναφερόμενες «μεθοδευμένες» κινήσεις των γόνων πλούσιων για να της δώσουν το χάπι του βιασμού(σσ δεν βρέθηκε τέτοια ουσία στον οργανισμό της) σε ένα μίγμα βότκας με τονωτικό ποτό. Όμως την όποια ποσότητα αλκοόλ προφανώς την ήπιε με την θέληση της , χωρίς να έχει υποστηρίξει ότι κάποιος της το προσέφερε επίμονα για να εκμεταλλευθεί υποτίθεται την λιποθυμία της. Η αμφιλεγόμενη μέθη της δεν υποδηλώνει ότι υπήρχε σκοπιμότητα οποιουδήποτε αφού επρόκειτο για εκούσια χρήση αλκοόλ. Επιπλέον όσα υποστηρίζονται τώρα ουσιαστικά αντικρούουν τους προηγούμενους ισχυρισμούς της 24χρονης …»

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν , μιλώντας στο in, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα που γνωρίζουν την πορεία των ερευνών για όσα συνέβησαν πρiν και μετά τις καταγγελίες της 24χρονης που δήλωσε ότι κακοποιήθηκε από γόνους επιχειρηματιών μετά από το γιορτινό πάρτι στην σουίτα του ξενοδοχείου. Σε μια καταγγελία που προκάλεσε συγκίνηση στην κοινή γνώμη και κύματα συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα.

Όμως από την πρώτη φάση των ερευνών της ΕΛΑΣ και στην συνέχεια των δικαστικών αρχών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μεγάλα κενά στην αφήγηση της , η οποία διαψευδόταν από τις καταθέσεις δέκα τουλάχιστον μαρτύρων , από τα πορίσματα ιατροδικαστικών εξετάσεων όπου δεν διαπιστώθηκε η χορήγηση υπνωτικής ουσίας όπως διατεινόταν. Με την εισαγγελέα που χειρίσθηκε την υπόθεση να εντοπίζει 11 κενά κι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς της 24χρονης κι ανάμεσα σε αυτές καταγράφονται μαρτυρίες ότι δεν ήταν σε κακή κατάσταση» όπως υποστήριζε.

Με την τωρινή έρευνα της ΕΛΑΣ να εστιάζεται στις κακοποιήσεις οργανωτή του πάρτι κι άλλες ενέργειες στο παρασκήνιο των καταγγελιών της Γεωργίας Μπίκα.

Καμία εμπλοκή με την αυτοκτονία γυμναστή

Προ δύο ημερών λοιπόν η πλευρά της 24χρονης παρουσίασε πόρισμα γαλλικού ιδιωτικού εργαστηρίου , το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της «κλονίζει» τα δεδομένα του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου εντόπισε μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα της. Το ξένο εργαστήριο έκανε με ειδικό λογισμικό έναν «υπολογισμό» της ποσότητας αλκοόλ στο αίμα από 11 συνολικά ποτά (σσ αρχής γενομένης από το ποτήρι βότκα που ήπιε στις 4μμ το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας) που ήπιε η 24χρονη , σύμφωνα με όσα είχε περιγράψει για εκείνο το 24ωρο.

Σημειώνεται –όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί – ότι η μέτρηση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας στηρίζεται σε χημικές αναλύσεις με υπερσύγχρονα συστήματα κι η άλλη μέθοδος επαφίεται στην ειλικρίνεια του δηλούντος κι όπου εκτός των άλλων υποστηρίζει ότι για περίπου 15 ώρες δεν είχε φάει οτιδήποτε (σσ κάτι που θ άλλαζε το ποσοστό απορρόφησης του αλκοόλ έστω και με αυτό το σκεπτικό).

Αναφέρεται τέλος ότι σύμφωνα με καταθέσεις τουλάχιστον 7-8 μαρτύρων ενώ η Γεωργία Μπίκα ήταν σύμφωνα με την εκδοχή του γαλλικού εργαστηρίου σε κατάσταση «κώματος» , εκείνη έδωσε εκ νέου το παρών στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, συνεννοείτο με υπαλλήλους του ξενοδοχείου για την κάρτα του δωματίου της κλπ. Συμπληρώνεται τέλος ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία της ΕΛΑΣ δεν προκύπτει οποιαδήποτε εμπλοκή της Γεωργίας Μπίκα, ατόμων από το ευρύτερο περιβάλλον της κλπ στην αυτοχειρία του 50χρονου γυμναστή και με τους όχι επιβεβαιωμένους ισχυρισμούς για «κυκλώματα μαστροπείας» κλπ.

About Post Author

You May Also Like

More From Author