Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Πριν από λίγη ώρα συμβατικό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε κάτω από το σπίτι της οικογένειας και πήρε τη μητέρα της 12χρονης μετά από ένταλμα σύλληψης που βγήκε σε βάρος της κατόπιν εντολής της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.  

Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί της Ασφάλειας με γνώση της δικογραφίας τόνιζαν στο ethnos.gr ότι οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί και στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. «Όσο προχωρά η έρευνα γεννώνται πολλά ερωτήματα. Στόχος μας πάνω από όλα είναι η προστασία της 12χρονης και η διασφάλιση μηδαμινού επιπλέον ψυχικού κόστους. Ωστόσο, ένα παιδί αυτής της ηλικίας με δύο κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, δεν είναι κάτι το φυσιολογικό. Όχι μόνο γιατί μιλάμε για μία οικογένεια με οκτώ παιδιά που ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά και γιατί ένα παιδί που πηγαίνει ΣΤ΄ Δημοτικού δεν είναι δυνατόν να έχει δύο κινητά, ενώ με το ζόρι έχουν ένα», επεσήμαναν χαρακτηριστικά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η μητέρα είχε ενδεχομένως γνώση, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και οικονομικές συναλλαγές με αποδέκτη τη μητέρα.  Μάλιστα, γείτονες της οικογένειας μετά τις αποκαλύψεις έχουν γίνει λαλίστατοι λέγοντας ότι το παιδί κυκλοφορούσε μόνο του τη νύχτα εις γνώσιν της μητέρας του, είχε χρήματα στα χέρια και ξαφνικά απέκτησε άλλη συμπεριφορά.  

Οι κατευθύνσεις που ακολουθεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αναφορικά με την υπόθεση της 12χρονης  που έχει σοκάρει το πανελλήνιο χωρίζεται συνολικά σε τρία σκέλη. Πέρα από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού,  εξετάζουν το προφίλ του 53χρονου Ηλία Μίχου και κατά πόσον ανήκει σε ευρύτερο κύκλωμα, αλλά και πόσα παιδιά έχουν πέσει στα δίχτυα του.  

Το δεύτερο σκέλος των ερευνών που προχωρά με ταχείς ρυθμούς σχετίζεται με τα ψηφιακά πειστήρια τα οποία κατά ύψιστη προτεραιότητα αναλύονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με διττό στόχο: τόσο την διεξοδική αποτύπωση των διαδικτυακών κινήσεων του 53χρονου όσο και την ανεύρεση και ταυτοποίηση των ανδρών που έκλεισαν ραντεβού μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας.  

Ήδη έξι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τα προφίλ που έχουν επιβεβαιωθεί ότι μέσω συγκεκριμένης online πλατφόρμας είχαν όχι μόνο επικοινωνήσει και κλείσει ραντεβού, αλλά είχαν πάει και στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης κοντά στον σταθμό του μετρό Σεπολίων, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά με την 12χρονη η οποία στις αναρτήσεις του 53χρονου εμφανιζόταν ως ανήλικη, ηλικίας 16 ετών. Για τους συγκεκριμένους έξι αυτό που απομένει είναι να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους και να βγουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, ενώ τα βλέμματα σήμερα στρέφονται και πάλι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι – Συμπληρωματική κατάθεση από την ανήλικη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία των 2 ανδρών που κατηγορούνται για βιασμό της 12χρονης, ο ένας παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ότι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Και ο δεύτερος άνδρας ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα τα έδινε στο ίδιο το παιδί και όχι στον 53χρονο. Αρνήθηκε ωστόσο την πράξη του βιασμού.

Συμπληρωματική κατάθεση από την ανήλικη

Ηδικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε ότι αύριο το παιδί θα κατάθέσει συμπληρωματικά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύμα του κυκλώματος.

Η δικηγόρος μάλιστα χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Συγκλονίζει η γιαγιά της 12χρονης – «Της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τα αδέρφια της»

Η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού, συγκλονίζει αποκαλύπτοντας πως η σύζυγος του 53χρονου έδινε στην οικογένεια του κοριτσιού 10.000 ευρώ για να «κουκουλώσουν» την υπόθεση. Παράλληλα, αναφέρει στον ΑΝΤ1 ότι ο 53χρονος ζητούσε από την 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και από τα μικρότερα αδελφάκια της.

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση, δεν μπορείτε να καταλάβετε… Η γυναίκα του πήγε σπίτι και προσπάθησε να πληρώσει την μάνα του παιδιού για να μη μιλήσει, να αποσύρει την καταγγελία και λέει η μάνα του “φύγε από ‘δω, μη σε θάψω”. Δεν πληρώνεται η ψυχολογία του παιδιού και η τιμή του, ενός 12χρονου παιδιού με δέκα χιλιάρικα… ούτε με εκατομμύρια! Δηλαδή, αν ήμουν εγώ στη θέση της, δεν ξέρω τι θα έκανα. Πώς κρατήθηκε η κοπέλα, γιατί είναι μια κοπελίτσα μικρή κι αυτή, είναι 35-36 χρόνων, παντρεύτηκε μικρή και έκανε παιδιά. Πως κρατήθηκε… Δεν ξέρω, εγώ δεν θα κρατιόμουν αν ήμουν στη θέση της», είπε η γιαγιά του παιδιού στον ΑΝΤ1.

«Δεν αποκάλυψε το παιδί… το παιδί το είχα εδώ εγώ. Ερχότανε και ήταν συνέχεια άρρωστο: έκλαιγε, “πονάει το κεφάλι μου”, “πονάει η κοιλιά μου”, “πονάει εκείνο”… “Τί έχεις παιδί μου;”. Δεν ήθελε το παιδί να μιλήσει. Το κράταγα εδώ, “μείνε μαζί μου, έλα να πάμε εδώ, έλα εκεί”. Χτύπαγαν τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και σηκώνονταν και έφευγε κλαίγοντας. Απλά ανακαλύψαμε όλα αυτά στο τηλέφωνο, στο τηλέφωνο τα βρήκαμε όλα αυτά.

Τα μηνύματα τα είδανε αυτοί που ξέρουνε και τα παιδιά εδώ.. Είδαμε μόνο κάτι μηνύματα, ότι “να μπεις στο μπάνιο να βγάλεις γυμνές φωτογραφίες”, “να βγάλει φωτογραφίες γυμνή και να τις ανεβάσεις”, να του τις στείλει και όχι μόνο το μικρό κορίτσι, να βγάλει και απ’ τις αδερφές του γυμνές και να τις στείλει!», είπε η γιαγιά του κοριτσιού.

Συμπλήρωσε ακόμα: «Και ζητούσε φωτογραφίες. Δεν ξέρω και το μικρό που είναι 7 χρόνων αν ζητούσε κι από αυτό, αλλά για δυο αδερφές που έχει πιο μεγάλες, ζητούσε φωτογραφίες. Είδαμε τα μηνύματα τότε και βρίσαμε, δεν ξέραμε καν όμως ποιος είναι. Δεν ξέραμε ποιος είναι, είδαμε τα μηνύματα, τα σβήσαμε, τον πήραμε, τον βρίσαμε, τι να κάνουμε δεν ξέραμε…Τι να πω. Από τη μέση και κάτω έδειχνε τις φωτογραφίες, δεν έδειχνε το πρόσωπο. Στις φωτογραφίες δεν ήταν αυτός γυμνός. Εγώ είμαι δίπλα τους (ενν. στα παιδιά) μέρα νύχτα. Δεν τα αφήνω από κοντά, τα προσέχω…Είμαι κοντά στα παιδιά. Τα προσέχουμε τόσο πολύ που… δεν ξέρω πως έγινε αυτό, δεν ξέρω πως έγινε».

Τι δήλωσε πρώην συνεργάτης του Μίχου

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση έχουν προκαλέσει σοκ. Στην κάμερα του OPEN και της εκπομπής «Ανοιχτή Επικοινωνία» μίλησε πρώην συνεργάτης του 53χρονου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έπεσε ακριβώς από τα σύννεφα.

Ο κος Συλιγνάκης σχολίασε ότι «ήθελε να κάνει παρέα με ανθρώπους που έχουν να του δώσουν κάτι» και αποκάλυψε ότι όταν πριν από μια 8ετια ξεκίνησε μια αυτοδιοικητική πορεία ο Μίχος «είχε αρχίσει να γίνεται πιο φιλικός» μαζί του για του «πουλήσει» φίλους και γνωριμίες.

Ο πρώην συνεργάτης του τον περιέγραψέ ως έναν έντονο χαρακτήρα «που όντως περιμένεις να κάνει κάποια πράγματα περίεργα».«Έβλεπα έναν άνθρωπο με ένα ψεύτικο χαμόγελο που ήθελε να τα έχει καλά με όλους. Γνώριζα και την οικογένειά του και μου φαινόταν απόμακρος σε αυτούς» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήταν ο Μίχος ήταν ικανός να κρύβει τη δράση του απάντησε «δεν είχε την ικανότητα. Πιστεύω ότι είναι δεν ήταν ικανός να ξεκινήσει κάτι τέτοιο μόνος του. Δεν τον θεωρώ τόσο έξυπνο».

Τέλος, αποκάλυψε, ότι βρήκε την ευκαιρία να διακόψει τις σχέσεις μαζί του, όταν κάποια στιγμή προσπάθησε να τον πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα.

53χρονος Κολωνός
53χρονος Κολωνός
Κολωνός
Κολωνός

Ήταν μέλος ευρύτερου κυκλώματος;

Πάντως, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο 53χρονος, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μιλούν για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να είναι μέλος ευρύτερου κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, καθώς ο τρόπος δράσης του έως τώρα δείχνει ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος. «Ήξερε πώς να λειτουργήσει, γνώριζε σε ποια μονοπάτια να κινηθεί, τι σελίδες να χρησιμοποιήσει, πώς να αντλήσει πελάτες και σε ποιους χώρους του Διαδικτύου να απευθυνθεί», τόνιζε χθες με νόημα στο ethnos.gr αστυνομικός της Ασφάλειας με μεγάλη πορεία σε υποθέσεις με κακοποίηση και πορνογραφία ανηλίκων.

«Δεν φαίνεται από τα έως τώρα δεδομένα να μην γνώριζε τι κάνει. Το ακριβώς αντίθετο. Είχε, δε, πολύ πορνογραφικό υλικό με το παιδί και τώρα πολλά θα απαντηθούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπως αν είχε συνεργούς και πόσους, αλλά και πόσο βαθύ και σκοτεινό είναι το παρελθόν του», συμπλήρωνε.

Είχαν πέσει στα δίχτυα του και άλλα παιδιά;

«Ένας τέτοιος άνθρωπος πέρα από βαθιά αρρωστημένος, είναι και βαθιά δικτυωμένος. Δεν πιστεύω ότι η 12χρονη είναι το μόνο θύμα του. Η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχουν στάδια στις κινήσεις ενός παιδόφιλου. Είναι δυνατόν ο 53χρονος να έφτασε στο σημείο να φτιάχνει προφίλ της 12χρονης στα οποία την παρουσιάζει ως μαθήτρια μεγαλύτερης ηλικίας, να κλείνει ραντεβού με άλλους ανώμαλους και να αποκομίζει κέρδος και όλο αυτό να το κάνει για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο παιδί; Από την ανάλυση του κινητού του τηλεφώνου και των υπολογιστών θα βρεθεί εάν υπήρχαν πριν την 12χρονη και άλλα παιδιά που είχε κακοποιήσει», ανέφερε η ίδια πηγή στο ethnos.gr.

About Post Author

You May Also Like

More From Author