Δολοφονία Σκαφτούρου: Τα “κλειδιά” για να βρεθούν αυτοί που σκότωσαν τον “Θείο Τζο”

Στη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο εκ των δραστών της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου εστιάζουν τις έρευνές τους οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν οι δολοφόνοι να έχουν κάνει το μοιραίο λάθος: να έχουν αφήσει πάνω στη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήσαν  για να φτάσουν και να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος, στοιχεία τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα τους.

Το ένα από τα δύο δίκυκλα που εγκαταλείφθηκε από τους δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στη διασταύρωση των οδών Χασιάς και Στεφάνης, έχει μπει από χθες (25.04.2022) τα απόγευμα στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Η μηχανή που είχε κλαπεί από τα δυτικά προάστια γίνεται φύλλο και φτερό, προκειμένου να ερευνηθεί εάν οι δύο δολοφόνοι έχουν αφήσει πάνω της γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Την ίδια ώρα εξετάζονται κάτοικοι της περιοχής που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με τους δράστες, τόσο κατά τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, όταν έγινε η δολοφονική επίθεση, όσο και τα 24ωρα που προηγήθηκαν.

Το απρόσμενο γεγονός

Ένα απρόσμενο γεγονός όμως που δεν είχε υπολογιστεί από τους δράστες, απειλεί πλέον να αποκαλύψει την ταυτότητα τους. Η μια από τις δύο μηχανές στην οποία επέβαιναν οι δύο εκ των τεσσάρων δραστών, για άγνωστη προς  το παρόν αιτία εγκαταλείφθηκε από τους ίδιους στη διασταύρωση των οδών Χασιάς και Στεφάνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, η μοτοσυκλέτα ίσως υπέστη βλάβη όταν ξέφυγε από την πορεία της.

Στη συνέχεια, οι δύο πληρωμένοι φονιάδες σταμάτησαν ένα αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε κάτοικος της περιοχής. Αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι, του πήραν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ωστόσο μια απροσεξία του ενός δράστη που είχε μπει στη θέση του οδηγού είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει το αυτοκίνητο σε ένα χαντάκι.

Οι δύο δράστες τότε διέφυγαν πεζή από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν αποκλείεται σε μικρή απόσταση να τους παρέλαβαν κάποιοι άλλοι συνεργοί τους. Η μηχανή και το αυτοκίνητο έχουν οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και ερευνώνται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δράστες έχουν αφήσει σε αυτά γενετικό υλικό η αποτυπώματα. 

newsit.gr

About Post Author