Αχιλλέας Μπέος: Υπογραφές από 550 γυναίκες – Τον καταγγέλλουν για σεξιστική συμπεριφορά

Για λεκτική βία και σεξιστική συμπεριφορά κατηγορούν τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, 550 γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους με κείμενο – καταγγελία που υπογράφουν.

Πιο αναλυτικά, έπειτα από πρωτοβουλία 550 γυναικών από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και το πολιτικό φάσμα, συγκεντρώνονται υπογραφές μέσω της πλατφόρμας Avaaz καταγγέλοντας τον Αχιλλέα Μπέο για υβριστική και σεξιστική συμπεριφορά με αφορμή επίθεσή του στην Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας Ρέα Γεωργίου.

Όπως δημοσιεύει το magnesianews, στην επιστολή τους οι γυναίκες υποστηρίζουν πως «η λεκτική βία και η σεξιστική συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου δεν έχει προηγούμενο και δεν γνωρίζει κανένα όριο. Γιατροί, νομικοί, εισαγγελείς, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, αγρότες, εργαζόμενοι σε διαφορετικά πεδία έχουν υπάρξει θύματα αυτής της λεκτικής βίας. Με μια ιδιαίτερη προτίμηση στο θηλυκό φύλο όπου ακόμα και την Ημέρα της Γυναίκας χυδαιολογεί κατά των γυναικών και ενισχύει την κουλτούρα του βιασμού με αντίστοιχα ανέκδοτα».

Το αρχικό κείμενο των υπογραφών έχει ως εξής: «Η ανοχή είναι συνενοχή. Συνενόχους αναζητά τα τελευταία εννέα χρόνια, ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου, όταν με αυτό τον αήθη, σεξιστικό και ρατσιστικό του λόγο απευθύνεται σε γυναίκες που θεωρεί εμπόδια στο δρόμο της επέλασης του στα τοπικά δρώμενα. Τελευταίος του στόχος, αλλά σίγουρα όχι έσχατος, η διευθύντρια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας, η αρχιτεκτόνισσα Ρέα Γεωργίου, που «τόλμησε» να προχωρήσει σε όσα η θέση και ο νόμος της επιτρέπουν, αλλά και της επιβάλλουν. Η λεκτική βία την οποία υφίσταται το τελευταίο διάστημα η κ. Ρέα Γεωργίου, υπηρεσιακός παράγοντας άλλωστε, ασφαλώς δεν είναι κάτι καινούργιο για τα αυτιά μας. Συνηθίσαμε, σχεδόν, τα τελευταία εννέα χρόνια, γυναίκες και άνδρες, να κουβαλάμε τα επίθετα με τα οποία αρχίζει και τελειώνει η γραμματική κατά Αχ. Μπέο, κάτι που ίσως από την πλευρά του παρερμηνεύτηκε σαν αδυναμία μας ή ακόμη-ακόμη και αποδοχή του πολιτικού κουτσαβακισμού. Οι γυναίκες που υπογράφουμε παρακάτω, νοικοκυρές, επαγγελματίες, επιστημόνισσες, εργάτριες, υπάλληλοι, άνεργες, συνταξιούχες είτε μας λένε Ρεα, Κατερίνα, είτε Ειρήνη, είτε Βασιλική, είτε Νατάσα διαμηνύουμε στο δήμαρχο της πόλης του Βόλου ότι:-Θα πρέπει να αποφασίσει, ότι θα έχει απέναντι του γυναίκες σε θέση ευθύνης, με άποψη που θα διαφέρει από τη δική του και δυναμική που θα ξεπερνάει αυτή της… ζυγαριάς.-Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι γυναίκες της περιοχής, έχουν πλούσια ιστορία αντίστασης στις λογικές που εγκαθίδρυσε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ιστορία που δεν πατάει σε γόβες κόκκινες, σαν αυτές που μοιράζει με τόση μεγαθυμία.– Θα πρέπει να δεχτεί, ότι εμείς οι γυναίκες της περιοχής, κρατούμε στα χέρια μας και την εκλογή για την οποία σπαρταράει σαν το ψάρι το τελευταίο διάστημα. Για να μην ξεχνιόμαστε…Οι γυναίκες της πόλης, είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ. Εμείς και μετά τις εκλογές».

About Post Author