Έπεσαν τα… πρώτα πρόστιμα για τις ρακέτες στις παραλίες

Πολύ ακριβά θα πληρώσουν όσοι επιχειρήσουν να παίξουν ρακέτες σε δύο παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μετά την απαγόρευση και τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα των 1.000 ευρώ που επέβαλε ο Δήμος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης.

Οι λάτρεις της ρακέτας θα πρέπει να μετακομίσουν από τις παραλίες της περιοχής, καθώς έχει απαγορευτεί η χρήση τους, λόγω της ηχορύπανσης. Η δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει πινακίδες στις οποίες αναγράφεται η απαγόρευση για τις ρακέτες στο Καβούρι, στον Αγιο Νικόλαο αλλά και τον όρμο Ματσελιώτη. Οπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης Αντώνης Κουσαθανάς, οι συγκεκριμένες παραλίες βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα ο ήχος της ρακέτας από το πρωί έως το βράδυ να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός για τους κατοίκους της περιοχής.

«Αυτός ο κανονισμός ισχύει από το 2010. Εμείς τον επαναφέραμε το 2019 και το 2021. Οταν ξεκίνησε το 2010, το πρόστιμο ήταν 10.000 ευρώ. Εμείς το πήγαμε στα 1.000 ευρώ λόγω της εποχής. Ολο αυτό γίνεται γιατί είναι οικιστική περιοχή» δήλωσε ο αντιδήμαρχος. Από την αρχή της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, η Δημοτική Αστυνομία έχει επιβάλει 15 πρόστιμα σε λουομένους που αρέσκονται στο παιχνίδι με ρακέτες, αδιαφορώντας για το αν ενοχλούν τους άλλους λουομένους ή κατοίκους της περιοχής.

«Έχουμε κόψει ήδη 15 πρόστιμα φέτος. Το 1/3 αυτών έχει πληρωθεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε διαδικασία έφεσης. Το πρόστιμο κόβεται από τη Δημοτική Αστυνομία. Αυτό ισχύει μόνο για δύο παραλίες» επεσήμανε ο κ. Κουσαθανάς. Πάντως, οι ρακετοφόροι μπορούν να προσέρχονται σε άλλες παραλίες της περιοχής. «Εχουμε δεκάδες παραλίες στην πόλη, θέλουμε αυτούς που κάνουν το χόμπι τους» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι απαγορεύονται οι ρακέτες εκεί όπου υπάρχουν λουόμενοι, αλλά «μπορούν να παίζουν όταν υπάρχει χώρος με προστατευτικά δίχτυα».

Επίσης αν κάποιος λουόμενος χτυπήσει από μπαλάκι ρακέτας, τότε μπορεί να καλέσει την Αστυνομία, γιατί οι ρακετοφόροι έχουν και ποινικές κυρώσεις…

About Post Author