Το ηλιακό αυτοκίνητο Sion σταματά και επιστρέφει χρήματα για τις κρατήσεις

Παρά το γεγονός ότι έχει λάβει 45.000 κρατήσεις, η Sono Motors, μια start-up με έδρα το Μόναχο, αποφάσισε να εγκαταλείψει το εμβληματικό της έργο, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Sion. Η εταιρεία είχε αποτύχει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα 100 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και ενδιαφερόμενους για την κατασκευή μιας προ-σειράς του αυτοκινήτου.

Ως αποτέλεσμα, η Sono Motors αποφάσισε να σταματήσει αμέσως το πρόγραμμα και οι περίπου 300 εργαζόμενοι θα απολυθούν. Εκεί που οι επισκέψεις στους φορτιστές θα γινόταν ελάχιστα ή και καθόλου τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό το εγχείρημα διακόπτετε. Κόπηκαν τα φτερά σε ένα αμάξι πρότυπο θα λέγαμε στην κατηγορία του.Παρά τις περισσότερες από 45.000 κρατήσεις και προπαραγγελίες για το Sion, αναγκαστήκαμε να αντιδράσουμε στη συνεχιζόμενη αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών » , δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Laurin Hahn . Οι παραγγελιοδότες θα πρέπει να λάβουν πίσω τις προκαταβολές τους σε δόσεις τα επόμενα δύο χρόνια.Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κάνουμε το Sion πραγματικότητα. Σκοπεύουμε να προσφέρουμε στους ενδιαφερόμενους τρίτους την αγορά του πλήρους προγράμματος Sion”, αναφέρει ο ιστότοπος της εταιρείας.

Το Sion υποτίθεται ότι ήταν ένα συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ηλιακά κύτταρα στο αμάξωμα, ικανό να οδηγεί κατά μέσο όρο 112 χιλιόμετρα την εβδομάδα και να καλύπτει εμβέλεια 300 χιλιομέτρων με πρόσθετη ισχύ από μια πρίζα και μια μπαταρία. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει αρκετά κεφάλαια για την κατασκευή της pre-series το 2023 και την κυκλοφορία των πρώτων αυτοκινήτων παραγωγής στη Φινλανδία στις αρχές του 2024.Αν και έπρεπε να εγκαταλείψουμε το αρχικό μας έργο με το πρόγραμμα Sion, η μετατόπιση ολόκληρης της εστίασής μας στις ηλιακές λύσεις B2B μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμα προϊόντα στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας”, δήλωσε ο Hahn.

Η Sono Motors σχεδιάζει τώρα να στρέψει το ενδιαφέρον της στις ηλιακές στέγες για λεωφορεία και φορτηγά. Αυτή η επιχείρηση είναι λιγότερο εντάσεως κεφαλαίου και ήδη δημιουργεί έσοδα. Οι κύριοι μέτοχοι της Sono Motors είναι οι ιδρυτές και οι Αμερικανοί επενδυτές. Όποιος έχει πληρώσει χρήματα για μια κράτηση αυτοκινήτου Sion θα αποζημιωθεί.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like, tweet για να συνεχίσω. 

Πηγή:technewsingreek.gr

About Post Author