Ασύλληπτη επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 0,956 δευτ! Δείτε το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο 

Λένε ότι τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται, κάτι που επιβεβαίωσε η αλλαγή του ονόματος στον τίτλο για το ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο.

Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο ονόματι “Mythen”, το οποίο ανέπτυξε και κατασκεύασε χειροποίητα μέσα σε ένα χρόνο, μια ομάδα σπουδαστών από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών της Λουκέρνης.

Η αστραπιαία εκτόξευση του “Mythen” από 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 0,956 δευτ!  Ο στόχος τους λοιπόν επετεύχθη και μάλιστα με θεαματικό τρόπο, καθώς κατάφεραν να ξεπεράσουν το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ των 1,461 δευτ!

ηλεκτρικό
Η ομάδα των ταλαντούχων σπουδαστών

Αυτό άνηκε από τον Οκτώβριο του 2022 στο ηλεκτρικό μονοθέσιο E0711-11 EVO που δημιουργήθηκε από την ομάδα GreenTeam, η οποία αποτελούνταν από είκοσι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης. Η ομάδα από την Ελβετία ωστόσο κατείχε το ρεκόρ από το 2016, επομένως ήταν ζήτημα τιμής να το επιστρέψουν από τη Γερμανία στη χώρα τους.

ηλεκτρικό
Ένα χρόνο διήρκησε η εξέλιξη του “Mythen”

Το “Mythen” ζυγίζει περίπου 140 κιλά (με τον οδηγό σχεδόν 180 κιλά), χάρη στην εκτεταμένη χρήση ελαφριών υλικών, όπως carbon και αλουμίνιο. Συνολικά διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας τοποθετημένος σε κάθε τροχό, ενώ η συνδυαστική ισχύς 326 ίππων, επομένως η αναλογία ισχύος/βάρους είναι το δυνατό του «χαρτί». Παράλληλα ενσωματώνει ένα σύστημα που ρουφάει αέρα από το έδαφος, ώστε το “Mythen” να μη ξεκολλάει από την άσφαλτο και να παραμένει σταθερό όταν εκτοξεύεται σαν πύραυλος.

Πηγή:motori.gr

About Post Author