Χαμός με τις άδειες για τα καταστήματα εμβολιασμένων ή μη: Δεν λειτουργεί η εφαρμογή

Οι λογιστές είναι στα κάγκελα, γιατί μέχρι το μεσημέρι δεν μπορούσαν να υποβάλλουν καμία αίτηση και το βράδυ αναμένονται πρόστιμα

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Από σήμερα ισχύουν τα νέα μέτρα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου θα πρέπει οι καταστηματάρχες εστίασης και τα καφέ – μπαρ που λειτουργούν με εξωτερικούς χώρους, να δηλώσουν αν θα είναι αμιγείς επιχειρήσεις για εμβολιασμένους ή μικτές.

Από το απόγευμα θα υπόκεινται όλες οι επιχειρήσεις σε αυστηρούς ελέγχους και θα επιβάλλονται όχι μόνο πρόστιμα, αλλά θα κινδυνεύουν τα μαγαζιά ακόμα και με κλείσιμο ορισμένων ημερών και σε περίπτωση υποτροπής, με οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Μέχρι αργά το μεσημέρι που γράφονταν αυτό το ρεπορτάζ, οι λογιστές κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να μπουν στην εφαρμογή του υπουργείου εργασίας https://eservices.yeka.gr προκειμένου να υποβάλλουν την αίτηση και να συμπληρώσουν τα έντυπα ειδικού σκοπού για τη δήλωση λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά δεν λειτουργεί. 

Ανοίγει η εφαρμογή, αλλά δεν μπορεί να υποβληθεί καμία δήλωση, γιατί δεν λειτουργούν όλα τα απαραίτητα πεδία.

Οι λογιστές βρίσκονται στα κάγκελα, γιατί οι περισσότεροι θα κλείσουν το μεσημέρι τα γραφεία τους και θα φύγουν για τριήμερο. Όπως λένε δεν θα περιμένουν το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής να αντιληφθεί το λάθος και να διορθώσει την πλατφόρμα ίσως και το βράδυ. Δεν μπορεί να τελούν μονίμως υπό ομηρία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Εν τω μεταξύ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, θα ξαμοληθούν σήμερα το βράδυ για να πιάσουν τους παραβάτες.

Αναμένεται να γίνει ένας μεγάλος χαμός, γιατί τα περισσότερα καταστήματα αν όχι όλα δεν θα έχουν το έγγραφο της δήλωσης.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours