Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Τι δεν κάνουμε καλά στην Ελλάδα και έχουμε καθημερινά τόσους συμπολίτες μας που χάνονται από τον κορωνοϊό; Δεν μπορεί να μετράμε κατά μέσο όρο 90 με 100 νεκρούς την ημέρα και να συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ας δούμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Νέα Νότια Ουαλία, που έχει πρωτεύουσα το Σίδνεϋ και πληθυσμό, περίπου 8.000.000 κόσμου. Ας ρίξουμε μια ματιά στους στατιστικούς πίνακες, για να δούμε πως αντιμετωπίζουν εκεί την πανδημία.

Την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα 26 Δεκεμβρίου, εμφανίζονται οι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση, σε ηλικίες από 16 ετών και πάνω, σε ποσοστό 95%, ενώ στις ίδιες ηλικίες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις σε ποσοστό 93,5%.

Για τις ηλικίες από 12 έως 15 ετών, έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου σε ποσοστό 81,6% και τις δύο δόσεις στις ίδιες ηλικίες, σε ποσοστό 78,3%.

Τη συγκεκριμένη μέρα έγιναν 109.545 τεστ και βρέθηκαν 6.394 κρούσματα. Θα πει κανείς ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος για το ποσοστό των εμβολιασμένων. Ναι, αλλά δεν νόσησαν βαριά όπως θα δείτε παρακάτω, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι αρχές.

Νοσηλεύονται 458 στα νοσοκομεία και μόλις 52 άτομα βρίσκονται σε μονάδες εντατικής, ενώ οι θάνατοι από κορωνοϊό είναι (0) μηδέν. 

Τις προηγούμενες μέρες, οι θάνατοι δεν ξεπερνούσαν τους δύο την ημέρα με πτωτική τάση όσο πλησίαζαν τα Χριστούγεννα κατά 50% κι έφτασαν στους ένα ημερησίως για να μηδενίσουν, όπως δείχνουν οι επίσημοι στατιστικοί πίνακες.

Στη χώρα μας γιατί εμφανίζεται τόση μεγάλη αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων;

Πολύ απλά, γιατί ο κόσμος δεν πειθαρχεί στις οδηγίες της πολιτείας. Ο καθένας έχει τη δική του θεωρία για τη νόσο και τα εμβόλια κι επίσης ακούγονται πολλές παραφωνίες από επίσημα κυβερνητικά χείλη που δυσκολεύουν την κατάσταση.

Φυσικά έχουμε και το θέμα της νοοτροπίας. Ο εξυπνάκιας Έλληνας θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κάνει το δικό του, κοροϊδεύοντας τους πάντες.

Θα κοιτάξει πώς να μη φορέσει τη μάσκα εκεί όπου επιβάλλεται. Πώς να παραβιάσει τον περιορισμό των ατόμων που του επιβάλλουν για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια και να μπουν στη ζούλα όσο γίνεται περισσότεροι. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να παραβιάσει τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων. Να μην τηρήσει τα μέτρα αποστάσεων σε δημόσιους χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος. Θα κοιτάξει πώς να δηλώσει ψεύτικα τεστ. Θα προσπαθήσει να μην κάνει το εμβόλιο, γιατί θα του “αλλάξει” το γεννετικό του κώδικα, όπως λένε οι συνωμοσιολόγοι και μπορεί να τον κάνει σαν τον Αυστραλό ή οποιοδήποτε άλλο λαό, που έχει μια άλλη αντίληψη για την ατομική ευθύνη, μάλλον πιο σοβαρή.

Κάπου εκεί βρίσκεται το πρόβλημα μ’ εμάς και θα πρέπει να κάνουμε τη δική μας ενδοσκόπηση, για να εντοπίσουμε το πρόβλημα που μας κάνει πρωταθλητές σε ανυπακοή ειδικά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το γενικό καλό του πληθυσμού της χώρας.

Ας θυμηθούμε εμείς οι παλαιότεροι, πώς αντιστεκόμασταν όταν έγινε υποχρεωτική η χρήση ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα και κοιτάζαμε με κάθε τρόπο να ξεφύγουμε από τους ελέγχους της τροχαίας και μετανιώναμε για τη στάση μας μόνο όταν καταλήγαμε σε κάποιο νοσοκομείο εάν γλιτώναμε τα θυμαράκια.

 

About Post Author

Krikor Tsakitzian

Δημοσιογράφος

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours