Ταγίπ Ερντογάν: Παίζει τα ρέστα του, απειλώντας την Ελλάδα με πόλεμο, πριν την πολιτική του συντριβή

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Τις μεθόδους προπαγάνδας των Ναζί, ζήλεψε ο Ταγίπ Ερντογάν και άρχισε τώρα να αναρτά μηνύματα και στα ελληνικά. Σκοπός του είναι να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία με τις απειλές που εξαπολύει κατά της Ελλάδας. Δεν είναι σε θέση να κατανοήσει ο Τούρκος ηγέτης, ότι με αυτά που κάνει γελοιοποιείται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα τον παίρνουμε στην πλάκα σαν γραφικό και παράφρονα ηγέτη που βλέπει το τέλος του να πλησιάζει και κάνει απέλπιδες προσπάθειες να κρατηθεί στην εξουσία, αυτοεξευτελιζόμενος καθημερινά. 

Το έχει παρακάνει με τις προκλήσεις και τις απειλές, μέχρι σημείου που αντέδρασε ακόμη και η πιο άνευρη κυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία χρόνια, μετά την κυβέρνηση Σημίτη, η οποία με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο προσπάθησε να καλλιεργήσει στην ελληνική κοινωνία τη λογική της αποδοχής της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.   

Αυτό που κατάφερε ο Ερντογάν είναι να ξεσηκώσει ακόμη και την αντιπολίτευση στην Τουρκία και να κραυγάζει κι εκείνη λυσσαλέα για πόλεμο με την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να δουν ποιός θα επικρατήσει στο αφιονισμένο πλήθος που παραληρεί για άμεση απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων στα ελληνικά νησιά. 

Αυτό που γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι και γι’ αυτό δεν το έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής, είναι ότι αν προβούν σε μια τέτοια ενέργεια, θα υποστούν συντριπτικό πλήγμα με ανυπολόγιστες συνέπειες και απώλειες, τόσο σε επίπεδο μάχιμων ανδρών, όσο και σε Τουρκικά εδάφη, αφού ο σχεδιασμός των ελληνικών στρατευμάτων σε μια τέτοια περίπτωση είναι, εκτός από σθεναρή άμυνα και ταυτόχρονη επίθεση με σκοπό την κατάληψη Τουρκικών εδαφών. 

Να λοιπόν γιατί δεν έχουν τολμήσει στρατιωτική επέμβαση μέχρι σήμερα. Αυτά που κάνουν είναι θέατρο για το εσωτερικό της Τουρκίας και για τη δημιουργία εντυπώσεων στους διεθνείς οργανισμούς και τις συμμαχικές προς την Ελλάδα χώρες. Αλλά κι εκεί, όχι μόνο τους πήραν χαμπάρι, αλλά έχουν κουράσει κιόλας κι άρχισαν οι δυτικοί να μην τους ανέχονται άλλο μ’ αυτή την γελοία και προκλητική συμπεριφορά. 

About Post Author