Πώς θα σταματήσουν τον εφιάλτη που ζούμε χωρίς Lockdown;

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η Πανδημία καλπάζει στη χώρα μας. Οι αριθμοί των νοσούντων, των ημερήσιων θανάτων και των διασωληνωμένων είναι πλέον εφιαλτικοί.

Η κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα έλαβε μέτρα αλλά δεν παρέλειψε κι αυτή τη φορά, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, να βάλει αστερίσκους και εξαιρέσεις. Σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή, οι αστερίσκοι και οι εξαιρέσεις δεν στέλνουν απλά το λάθος μήνυμα σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, αλλά θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές όλων μας.

Σε μια προσπάθεια να μεταπείσει η κυβερνηση τους αρνητές και να σπεύσουν  να εμβολιαστούν, εφάρμοσε τη λάθος πολιτική. Απελευθέρωσε πλήρως τους εμβολιασμένους.

Σήμερα οι λοιμοξιολόγοι παραδέχονται ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε, νοσούν και μεταδίδουν τον ιό. Επιβεβαίωσαν δηλαδή το αυτονόητο. Αυτό που όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν συζητούσε μέχρι σήμερα, γιατί αυτό τους βόλευε. Ήθελαν να φανεί η απόλυτη απελευθέρωση, ως προνόμιο των εμβολιασμένων, ενώ όλοι γνώριζαν πως πετώντας την μάσκα ακόμα και μέσα σε κλειστούς χώρους, θα κολλούσαν ο ένας τον άλλο και θα γίνονταν εστία υπερμετάδοσης και οι εμβολιασμένοι, αφού δεν λάμβαναν κανένα μέτρο προστασίας.

Μπορεί να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των εμβολιασμένων που είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, αλλά σίγουρα έχουν στείλει πολλούς ανεβμολίαστους σ’ αυτές, τους οποίους κόλλησαν στο σπίτι, στις παρέες, στη δουλειά, στις εκδηλώσεις.

Από την περασμένη Δευτέρα έχει διαπιστωθεί η καλπάζουσα πορεία της νόσου στη χώρα μας,  ενώ οι αποφάσεις για μέτρα πάρθηκαν με καθυστέρηση ημερών και θα εφαρμοστούν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου κι όχι από την ίδια μέρα που ανακοινώθηκαν μπας και περιοριστεί κάπως το κακό. Όλο αυτό το διάστημα και μέχρι το Σάββατο, τα πράγματα παραμένουν όπως πριν και η μετάδοση του ιού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς μέτρα.

Οι εξαιρέσεις που υπήρξαν, καταργούν τον κανόνα. Εξαιρούνται από τα μέτρα οι εκκλησίες, τα super market, τα φαρμακεία, τα προβληματικά Μέσα Μεταφοράς. Στα τελευταία έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα του δακτυλίου, ο οποίος εφαρμόστηκε ξανά μόλις πριν λίγες μέρες, λες και κάποιος σκέφτηκε να σαμποτάρει την προσπάθεια αποσυμφόρησης των ΜΜΜ. Λες και ήρθαν ξαφνικά χιλιάδες λεωφορεία στη χώρα. Ως εκ θαύματος αυξήθηκαν τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ κι έτσι είπαν να θέσουν σε εφαρμογή το δακτύλιο, αφού ο κόσμος μπορεί να κινείται με ασφάλεια με τα ΜΜΜ.

Όλα φαίνεται να γίνονται χωρίς σχέδιο. Χωρίς προγραμματισμό. Αυθαίρετες αποφάσεις που όχι μόνο δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αλλά δείχνουν ότι θα το επιδεινώσουν, αφού το μήνυμα προς τους αρνητές είναι το αντίθετο από αυτό που θα περίμεναν.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός λέει και ξαναλέει μετ’  επιτάσεως, ότι το γενικό lockdown ξεχάστε το, δεν πρόκειται να γίνει, κάθε μέρα που περνά φαίνεται να είμαστε όλο και πιο κοντά σε μια τέτοια απόφαση. Δεν είναι κάτι που το λέω εγώ, αλλά το δείχνουν οι ίδιοι οι αριθμοί, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν λένε ψέματα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours