του Krikor Tsakitzian

Ολόκληρη η χώρα θρηνούσε τα παιδιά της και κάποιοι καλλιτέχνες μας, ίσα που κρατήθηκαν για το τυπικό τριήμερο πένθος κι αμέσως μετά άνοιξαν μη χάσουν το Σαββατόβραδο. Τόλμησαν και ανέβηκαν στη σκηνή να τραγουδήσουν, για να διασκεδάσουν μερικούς «κάφρους», που δεν τους συγκινεί τίποτα στη ζωή τους, ακόμη κι η μεγαλύτερη τραγωδία, που είναι να χάνονται άδικα οι νέοι του τόπου τους.

Πάολα, Γιώργος Τσαλίκης, Νίκος Βέρτης, Γιώργος Γιαννιάς και ο πρωταγωνιστής από «Τα νούμερα» Φοίβος Δεληβοριάς, ήταν οι ασυγκράτητοι.

Όταν κατάλαβαν τι έκαναν, αφού πρώτα εισέπραξαν την κατακραυγή της κοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, για την έλλειψη ενσυναίσθησης που επέδειξαν, άρχισαν να σφυρίζουν κλέφτικα και να ψελλίζουν διάφορες ανοησίες, ότι «δουλεύουν 40 και 50 οικογένειες στα μπουζούκια και ζουν από αυτά και γι’ αυτό δεν έπρεπε να μείνουν κλειστά».

Κάποιοι το έκαναν ακόμη χειρότερο και είπαν: «Τις εισπράξεις θα τις δώσουμε στις οικογένειες των θυμάτων» και άλλοι «θα τις δώσουμε στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονται τραυματίες».

Αναρωτιέται κανείς, πόσα ανόητα ψέματα μπορεί να σκαρφιστεί κανείς για να καλύψει την απληστία του; Ποιός είπε σ’ αυτές τις κυρίες και τους κυρίους, ότι οι συγγενείς των παιδιών περιμένουν την ελεημοσύνη τόσο τη δική τους, όσο και του επιχειρηματία που σκέφτηκε να ανοίξει όταν όλοι οι άλλοι ήταν κλειστοί, γιατί ήταν ευκαιρία να κονομήσει ακόμη περισσότερα, αφού θα ήταν από τους ελάχιστους που τολμούσαν να ανοίξουν για να διασκεδάσουν τον κόσμο μέσα σε αυτή την τραγωδία που είναι τόσο νωπή;

Οι συγγενείς των θυμάτων το μόνο που περίμεναν είναι σεβασμό στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών τους.

About Post Author

Krikor Tsakitzian

Δημοσιογράφος

You May Also Like

More From Author