Οι Γκρίζοι Λύκοι, μόνο την τρίχα τους αλλάζουν, τη γνώμη τους ποτέ

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Οι “Γκρίζοι Λύκοι” στην Τουρκία, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ μια κανονική πολιτική δύναμη. Θα είναι πάντα οι τραμπούκοι παρακρατικοί, που βρέθηκαν κάποια στιγμή στη διακυβέρνηση της χώρας, μαζί με τον Ερντογάν και κατάφεραν να γυρίσουν την Τουρκία αιώνες πίσω, στην εποχή της οπισθοδρόμησης. 

Όπως τότε που όλες οι χώρες της δύσης εξελίσσονταν και η Τουρκία ως Οθωμανική Αυτοκρατορία, βάδιζε στο δικό της μεσαίωνα του σκοταδισμού και της βίας, έτσι και σήμερα.

Τρανό παράδειγμα η νέα πρόκληση με καινούργιο χάρτη της Ελλάδας, που χάρισαν οι Γκρίζοι Λύκοι στον εθνικιστή πολιτικό τους ηγέτη Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που δείχνει όλα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων των δωδεκανήσων αλλά και την Κρήτη, να ανήκουν στη Γαλάζια Πατρίδα. 

Μάλιστα φρόντισαν για να πείσουν το ακροατήριό τους, να ποζάρουν με φόντο πίσω τους τη φωτογραφία του αναμορφωτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Αταττούρκ, τον επονομαζόμενο και “πατερούλη των Τούρκων”. 

Αυτά τα καραγκιοζιλίκια τα κάνουν σε εβδομαδιαία βάση Μπαχτσελί και Ερντογάν και μάλιστα διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα είναι ο πιο προκλητικός, προκειμένου να πείσουν το φανατικό κοινό τους, ότι είναι αυτοί που θα ξαναμεγαλώσουν την Τουρκία και θα την ξανακάνουν Αυτοκρατορία που θα καταλάβει όλες εκείνες τις χώρες που κατάφεραν να απελευθερωθούν από το ζυγό τους, μετά από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς. 

Η Τουρκία οπισθοδρομεί ολοταχώς με όλους αυτούς τους τραμπούκους εθνικιστές που βρίσκονται στο τιμόνι της. Το κακό είναι πως και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τραβούν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο. 

Όλοι μαζί καλλιεργούν στο λαό το αίσθημα της μεγαλομανίας και τον προετοιμάζουν για τη σύγκρουση κυρίως με την Ελλάδα, η οποία φυσικά δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Ξέρουν καλά αυτοί οι πολιτικοί τσαρλατάνοι της Τουρκίας, ότι μια τέτοια σύγκρουση θα έχει ολέθρια αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές και δεν ενέχει μια τέτοια απόφαση καμία βεβαιότητα ότι δεν θα ηττηθεί η Τουρκία. Γι’ αυτό και δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. 

Όσο πλησιάζουμε στις Τουρκικές εκλογές, τα πράγματα θα γίνονται ακόμη χειρότερα. Οι προκλήσεις θα ενταθούν. Ότι ονειρεύονται αυτοί οι άθλιοι τύποι στον ύπνο τους, θα το μετατρέπουν σε πολιτικό αφήγημα και θα το λανσάρουν στο πόπολο που είναι οι ψηφοφόροι τους, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι αμόρφωτοι, εξαθλιωμένοι από τη φτώχεια και την πείνα, που ονειρεύονται με τη σειρά τους ένα νέο πλιάτσικο κατά των απίστων, για να λιγδώσουν το έντερό τους, όπως έκαναν όσες φορές επιδόθηκαν σε πολέμους και διωγμούς οι Τούρκοι κατά των Χριστιανικών πληθυσμών. 

Η Ελλάδα οφείλει να προετοιμάζεται για μια μεγάλη πρόκληση από την Τουρκία, γιατί δεν ξέρεις αυτοί οι απίθανοι πόσο απρόβλεπτοι μπορεί να γίνουν και μέχρι που μπορούν να φτάσουν, όταν ο ένας τραμπούκος συναγωνίζεται τον άλλο τραμπούκο, μέσα σε ένα φασιστικό καθεστώς.  

About Post Author