Οι Βούλγαροι σαμποτάρουν τον Ελληνικό τουρισμό

Από Κρικόρ Τσακιτζιάν

Οι Βούλγαροι μπλοκάρουν στα σύνορα του Προμαχώνα, τους τουρίστες που θέλουν να έρθουν οδικώς στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με καταγγελίες Ελλήνων που πέρασαν τις τελευταίες μέρες τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αντιμετώπισαν τεράστια ταλαιπωρία για να μπουν στη χώρα από τα Βουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα. Κατήγγειλαν πως οι γείτονές μας προκαλούν τεχνητό πρόβλημα στους οδηγούς των Ι.Χ και ταλαιπωρούν επί ώρες τον κόσμο, με καθυστερήσεις που διαρκούν πάνω από τρεις ώρες. 

Στις τεράστιες ουρές χιλιομέτρων που σχηματίζονται, η πλειοψηφία τους τις τελευταίες μέρες, εκτός από τους Έλληνες που επιστρέφουν στην πατρίδα, ήταν Ρουμάνοι που ερχόντουσαν στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά και Βούλγαροι που αποφάσισαν να περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης στη χώρα μας. 

Οι Βουλγαρικές αρχές, προφανώς προσπαθούν να τους αποτρέψουν και να μην είναι η Ελλάδα στις επιλογές τους την επόμενη φορά που θα επιλέξουν τόπο καλοκαιρινών διακοπών. Να σημειωθεί ότι όλα τα βαρέα οχήματα, περνούσαν τα σύνορα από ειδική λωρίδα, χωρίς καθυστερήσεις. 

Είναι ολοφάνερο πως οι καθυστερήσεις στα Ι.Χ. γίνονται σκοπίμως. Το ερώτημα είναι ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί κάτι τέτοιο; Να μην επιλέξουν Βούλγαροι και Ρουμάνοι την Ελλάδα για διακοπές και να πάνε που; Μήπως στην Τουρκία; Γιατί να μείνουν στη Βουλγαρία αποκλείεται, οι άνθρωποι θέλουν χώρα με θάλασσα για καλοκαιρινές διακοπές και η επόμενη επιλογή για τις συγκεκριμένες χώρες, μετά την Ελλάδα για να ταξιδέψει κανείς οδικώς, είναι η Τουρκία.

Το θέμα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τα υπουργεία εξωτερικών και τουρισμού της χώρας μας και να ζητηθούν εξηγήσεις από τη Βουλγαρική κυβέρνηση, να μας απαντήσουν γιατί προκαλούν έμφραγμα στα σύνορα οι γείτονές μας, γεγονός που κάνει τον κόσμο να δυσανασχετεί με την επιλογή του να κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

About Post Author