Μετά το Φουρθιώτη, ήρθε η ώρα του Πούμπουρα

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πρέπει να ξέρετε ότι ο χώρος της τηλεόρασης, είναι γεμάτος από Φουρθιώτηδες και Πούμπουρες. Ο καθένας τους έχει να διαδραματίσει το ρόλο του.

Ο κάθε Φουρθιώτης είναι ο μπροστινός των προέδρων και των επιχειρηματιών που κατέχουν τα μέσα ενημέρωσης και φέρνει εις πέρας τις βρωμοδουλειές τους και ο κάθε Πούμπουρας είναι ο εκλεκτός μιας άλλης συνομοταξίας, εκείνων που έχουν την ευθύνη για τη διεύθυνση προγράμματος των καναλιών, τον οποίο επιλέγουν για να διαμορφώνει άποψη στον κόσμο και δεν πάει να είναι και ο πιο ξεγάνωτος τενεκές. Αρκεί να ικανοποιεί τα γούστα τους.

Στις θέσεις αυτές δρα μια συγκεκριμένη κλίκα ανθρώπων.

Όποτε κατέχουν τις θέσεις άνδρες, θα δείτε να ξεπετάγονται ως νέα φυντάνια, κάποιες τηλεοπτικές λολίτες, οι οποίες προσπαθούν να μας πείσουν ότι «λόγω υψηλών προσόντων» κατέλαβαν τη θέση μπροστά από τις κάμερες και όχι λόγω εκπτώσεων και αρκετών παραχωρήσεων προς τους διευθυντές και τους ιδιοκτήτες των μέσων. Όσο για το υπόβαθρό τους, ούτε λόγος να γίνεται. Πασχίζουν να πείσουν το φιλοθεάμον κοινό, ότι δεν παίζει τόσο ρόλο το μορφωτικό τους επίπεδο, αλλά το ταλέντο που μπορεί να έχει κάποια νέα και ωραία γυναίκα να επιδεικνύει τα κάλλη της σε δημόσια θέα, ακόμα και τα πιο απόκρυφα σημεία της και φυσικά να δηλώνουν διαθέσιμες για όλα.

Για τους άρρενες φερέλπιδες νέους, σαν τον εν λόγω κύριο, αρκεί να έχει κανείς το στυλ του γητευτή των άτυχων παρηκμασμένων κορασίδων, που έχουν την ευθύνη για το πρόγραμμα του μέσου και της παρέας τους, η οποία ως συνήθως αποτελείται από θηλυπρεπή αρσενικά, έτοιμα για όλα, ακόμα και για τον πιο σκληρό γυναικείο ανταγωνισμό, τα οποία φυσικά στο τέλος είναι αυτά που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του.

Άμα καταφέρει να εντυπωσιάσει την παρέα και να αφήσει να αιωρείται ότι είναι έτοιμος για κάθε λογής παραχώρηση, τότε το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό κι ας μην υπάρχει κανένα προσόν. Εξ’ άλλου οι επιλογές, γίνονται συνήθως αναξιοκρατικά. Οι αναζητήσεις γίνονται από το δρόμο. Μας αρέσεις! Εκπέμπεις ένα πρωτόγονο μπρουτάλ στυλ που εξιτάρει την παρέα, άρα θα συγκινήσεις το αδηφάγο γυναικείο τηλεοπτικό κοινό!

Ποιος νοιάστηκε τι έχεις να πεις και στο τέλος, τέλος ποιος χέστηκε κι αν έχεις να πεις και κάτι. Ζούμε στην εποχή που ο κόσμος δεν ανοίγει τηλεόραση για να ακούσει, αλλά μόνο για να δει.

Πρέπει να είναι πολύ βαρύ αυτό που θα ειπωθεί για να δημιουργήσει πρόβλημα. Όπως η αθλιότητα που είπε ο Σάββας Πούμπουρας, ένα από τα νέα φιντάνια της τηλεοπτικής σαβούρας που μας λανσάρουν μετά μανίας οι διευθύνσεις προγράμματος των Μέσων Ενημερωτικής Συμφοράς. Σας την παραθέτω ολόκληρη τη δήλωσή του:

«Υπάρχει μεγάλη προσφορά εργασίας. Όποιος θέλει να βγάλει χρήματα έχει τη δυνατότητα. Κι εγώ όταν ξεκίνησα δεν είχα ούτε βιογραφικό, ούτε πτυχίο, πήγα με θράσος και ζήτησα δουλειά.

Ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να βρουν δουλειά. Όπως να δουλέψουν δωρεάν για μια εταιρεία. Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία, από τον κύκλο που θα διευρύνετε. Από τις γνωριμίες που θα κάνετε μπορεί να βρεθεί μια άλλη ευκαιρία.

Τελικά τι είναι προτιμότερο, να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα ή αφού δεν κάνεις τίποτα να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου κι ας μην παίρνεις μια;»

Ο συγκεκριμένος τύπος, εκτός από εκλεκτός παρηκμασμένων κυριών που τον διάλεξαν ως συμπαρουσιαστή τους κατά καιρούς, επειδή προφανώς είδαν σ’ εκείνον, προσόντα που δεν μπορούσαμε να δούμε εμείς και μας τον επέβαλαν στο εκράν, είναι και ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών επί σειρά ετών.

Έτσι μας παρουσίασε τη θεωρία του για το σύγχρονο επιχειρείν. Να προσλαμβάνεις κόσμο άμισθο με την αιτιολογία ότι θα αποκομίσει εμπειρία και μόνο γι’ αυτό πρέπει να δουλέψει για πάρτη σου τσάμπα.

Επιτέλους κάποιος πρέπει να τους μαζέψει όλους αυτούς τους αχρείους που λένε ό,τι τους επιτρέπει η αμορφωσιά τους.

Λεβέντη μου, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Αυτές τις αμπελοφιλοσοφίες, να τις κρατήσεις για τον περίγυρό σου και όχι να μας τις σερβίρεις δημόσια.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours