Μέσα Ενημέρωσης: Τα μαύρα τους τα χάλια

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Τα τελευταία χρόνια τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα έχουν πάει σε άλλη διάσταση. 

Όταν δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, ασχολούνται με θέματα υπαρξιακά, όπως για παράδειγμα, πόσο αντέχεις να δεις γυναίκες star που έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα πενήντα, ίσως και τα εξήντα, να ποζάρουν στο φακό με μαγιό, με εσώρουχα ή ακόμη και χωρίς αυτά και να σε προειδοποιούν οι υπεύθυνοι του μέσου, ότι μπορεί να σου «πέσει το σαγόνι» με το θέαμα ή «να πάθεις εγκεφαλικό». 

Προφανώς αυτοί που ασχολούνται μ’ αυτά τα θέματα έχουν υποστεί την απόλυτη αποβλάκωση, μέχρι σημείου που να νομίζουν ότι θα λιποθυμήσουμε αν δούμε μια γυμνή εξηντάρα γυναίκα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι θηλυκή και ερωτεύσιμη, αλλά μέχρι εκεί. 

Η άλλη καθημερινή μας έννοια έχει γίνει τελευταία, ποιάς το στρινγκ, όπως αναγράφεται κατά κόρον, «χάθηκε στη χαράδρα της» ή «το κατάπιαν τα προσόντα της». 

Ακόμη πιο σημαντική για τα μέσα ενημέρωσης είναι η είδηση με τη γνωστή influencer, που έχει ταραχθεί το ορμονικό της σύστημα τελυταία, ειδικά τώρα που είναι έγκυος κι εκεί που κλαίει, εκεί γελάει, όπως κάνουν όλοι όσοι δεν στέκουν στα συγκαλά τους. 

Όπως επίσης μας απασχολεί ακόμη το πολύ σοβαρό θέμα της εγκυμοσύνης της γνωστής πορνοστάρ Τζούλιας. Με ποιόν το έκανε; Πώς το έκανε; Πού το έπιασε; Σε κάποιο γύρισμα ταινίας με πολλούς συμπρωταγωνιστές ή σε κανονική σχέση;

Τελευταία επίσης είδαμε και το πρωτοφανές γεγονός του μεγάλου Ρονάλντο, ο οποίος σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, έκανε μπότοξ στα καλαμπαλίκια του, για λόγους αισθητικής. Πρέπει οι πηγές που το αναφέρουν να είναι πολύ έγκυρες, για να έχουν κάνει τόσο ντόρο. Μάλλον θα τα είδαν από πολύ κοντά και έχουν ιδίαν άποψη, για το μέγεθός τους, μετά τα ενέσιμα που έκανε ο super star των γηπέδων στα πιο ευαίσθητα σημεία του. 

Φαίνεται δεν του άρεσε το φυσικό τους μέγεθος και είπε να τους δώσει λίγο όγκο παραπάνω, να κάνουν αίσθηση. Καλύτερες είναι οι γυναίκες που έχουν κάνει σχεδόν όλες ένα νούμερο στήθος; Ήρθε η ώρα της εκδίκησης των ανδρών. Θα κάνουν όλοι τους ένα μέγεθος καλαμπαλίκια. 

Μ’ αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα που καταπιάνονται τα μέσα ενημέρωσης καθημερινά, που χρόνος για να ασχοληθούν και με τα άλλα, τα πεζά. Αυτά που μας προκαλούν ρουτίνα και θλίψη. όπως για παράδειγμα, το που βαδίζει η δημοκρατία στη χώρα, όταν οι θεσμοί λειτουργούν κατά παραγγελία της ελίτ. 

Πώς θα βγάλουμε το χειμώνα, έτσι που τα κατάφεραν οι ευρωπαίοι ηγέτες με το θέμα του πολέμου της Ουκρανίας με τη Ρωσία και άλλα τέτοια ανούσια, που δικαιολογημένα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στις ηλεκτρονικές σελίδες των ενημερωτικών sites, αφού αυτά που έχουμε όλη μέρα στο στόμα μας, είναι τα καλαμπαλίκια του Ρονάλντο και πόσο πρήστηκαν από τα Botox, όπως επίσης και τα μεμέ της κάθε πικραμένης που θέλει να κάνει καριέρα επιδεικνύοντάς τα καθημερινά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.  

Προσωπικά δεν αναρωτιέμαι καθόλου γιατί μας έχουν κατατάξει στην 108η θέση όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου. 

Αν μετρήσουν και την αθλιότητα, τότε να δείτε που θα βρεθούμε. 

About Post Author