Κάτι ετοιμάζουν Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν τις επόμενες ημέρες

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, εμφανίζουν μια ιδιαίτερη κινητικότητα σε στρατιωτικό επίπεδο. Όπως δείχνει με ανάρτησή του στο twitter, ο Τούρκος Μπέρκ Έρεν, ειδικός στις νέες τεχνολογίες και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές, στις 17 Σεπτεμβρίου ένα κομβόϊ αποτελούμενο από 300 στρατιωτικά φορτηγά, όπου πολλά από αυτά μετέφεραν πυροβόλα μεσαίου διαμετρήματος, κατευθύνθηκαν προς την Αδριανούπολη, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι ετοιμάζουν τα γεράκια της Άγκυρας, κατά της Ελλάδας. Άσκοπη μετακίνηση πολεμικού υλικού, δεν μπορεί να γίνεται. 

Από την άλλη το Αζερμπαϊτζάν φαίνεται πως εξοπλίζεται πυρετωδώς για νέα επίθεση στην Αρμενία. 

Όπως αναφέρει και πάλι σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος Μπερκ Έρεν, «Φορτηγά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν προσγειώθηκαν για 4η φορά στο Ισραήλ» και προσθέτει επίσης ότι, «Φορτηγά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, προσγειώθηκαν για 2η φορά στο Baku του Αζερμπαϊτζάν». 

Είναι γνωστό πως το Ισραήλ τροφοδοτούσε με πολεμικό υλικό το Αζερμπαϊτζάν και την περίοδο του πολέμου των 44 ημερών με την Αρμενία με ειδικές στρατιωτικές πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς το Μπακού. 

Όπως όλα δείχνουν οι δύο εταίροι, Ερντογάν και Αλίεφ, ετοιμάζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα των χωρών τους. Η Τουρκία με την Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν στον Καύκασο, εκ νέου με την Αρμενία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς τις μεγάλες δυνάμεις για κατάπαυση του πυρός.  

Αυτή η κινητικότητα, μόνο τυχαία δεν είναι και φυσικά δεν πρέπει να αφήνει κανένα αδιάφορο. Πρέπει να είναι και οι δύο πλευρές σε ετοιμότητα και να κινηθούν άμεσα διπλωματικά για να προλάβουν κάθε εχθρική επιβουλή. 

About Post Author