Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η κυβέρνηση θεώρησε φρόνιμο και σκόπιμο να φιλοξενήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και να μιλήσει μέσω διαδικτύου στο ελληνικό κοινοβούλιο, για να δείξει πόσο συμπαραστέκεται η Ελλάδα στους Ουκρανούς. Λες και χρειαζόμασταν κι άλλες αποδείξεις εκτός από τα όπλα που στείλαμε, χωρίς να μας το ζητήσει κανείς, τουλάχιστον επίσημα. 

Πέσαμε με μεγάλη ευκολία στην παγίδα που μας έστησε ο Ζελένσκι, ο οποίος θέλει να νομιμοποιήσει στην Ευρώπη τα Τάγματα του Αζόφ, τα οποία κάνουν για λογαριασμό του τη βρώμικη δουλειά σ’ αυτό τον πόλεμο. 

Έτσι, εκεί που δεν το περιμένανε οι διοργανωτές της φιέστας Ζελένσκι, εμφανίστηκαν στην οθόνη δύο μέλη του Ναζιστικού Τάγματος Αζόφ, για να μιλήσουν στους «αδελφούς» Έλληνες. 

Σαν να μην  έφτανε αυτό, ο Ουκρανός πρόεδρος έδωσε μια κακόγουστη παράσταση, αναφερόμενος στην ομιλία του για την εισβολή των Ρώσων ότι, «Αυτό δεν έχει συμβεί ξανά στην Ευρωπαϊκή ιστορία εδώ και πάνω από μισό αιώνα». Μάλιστα κανείς από τους οικοδεσπότες δεν είπε να τον διακόψει και να τον διορθώσει. Να του υπενθυμίσει ότι ακριβώς το ίδιο έπραξαν πριν 48 χρόνια οι φίλοι και σύμμαχοί του Τούρκοι στην Κύπρο και μέχρι σήμερα βρίσκεται υπό Τουρκική κατοχή το 37% του νησιού. 

Στην Κύπρο όμως, όπου εκεί ζουν το δράμα σχεδόν μισό αιώνα, δεν του χαρίστηκαν. Του τα είπαν έξω από τα δόντια και αναγκάστηκε να διακόψει την παράσταση ο επαγγελματίας ηθοποιός που παριστάνει τον πρόεδρο και να κλείσει άρον άρον τη σύνδεση χωρίς να απαντήσει. 

Στην Ελλάδα περιοριστήκαμε σε αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και σε κάποιες δηλώσεις αγανάκτησης των κυρίων Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, όπου ο τελευταίος είπε σε πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τις δηλώσεις αυτές ,με λακωνικό τρόπο, ότι ήταν, «Μεγάλο λάθος». 

Κατά τα άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Γιάννης Οικονόμου, ακολούθησε αρχικά τη γνωστή του τακτική, να επιτεθεί στην αντιπολίτευση όπως κάνει για κάθε τι που συμβαίνει στον τόπο, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις της και τις δηλώσεις της εξοργιστικές και ανέντιμες, για να συνειδητοποιήσει λίγο αργότερα ότι ανέντιμη και εξοργιστική ήταν η στάση του φιλοξενούμενο Ζελένσκι και η ανοχή που επέδειξαν οι οικοδεσπότες, για να ανασκευάσει και να πει κι αυτός Mea Culpa, επίσης με λακωνικό τρόπο, για την εμφάνιση των Ναζιστών του Αζόφ στο κοινοβούλιο με το χαρακτηρισμό «λανθασμένη και άστοχη».  

Τέλος, γιατί πρέπει να συμφωνούμε με το Ζελένσκι, ο οποίος αποδεδειγμένα στηρίζει και στηρίζεται από τους Ναζί του Αζόφ, διαφορετικά θα χαρακτηριστούμε φιλορώσοι; Σαφώς και είμαστε κατά της εισβολής της Ρωσίας, αλλά στηρίζουμε μόνο τον Ουκρανικό λαό κι όχι αυτό το πολιτικό εξάμβλωμα το Ζελένσκι, που κλείνει το μάτι στους φασίστες Ναζί και συνεργάζεται στενά μαζί τους εδώ και χρόνια, σκορπώντας τον όλεθρο και την καταστροφή σε Ουκρανικές περιοχές που αντιστέκονται στις θηριωδίες τους και στις ιδέες τους. 

About Post Author

Krikor Tsakitzian

Δημοσιογράφος

You May Also Like

More From Author