Ηλίας Μόσιαλος – Νίκος Φίλης: Βρήκε ο Φίλιππος το Ναθαναήλ

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ο Πανεπιστημιακός και πολιτικός κ. Ηλίας Μόσιαλος, βρήκε σωστό την παραμονή της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, να αναρτήσει μια γελοιογραφία προσβλητική και υβριστική, για όλο το Χριστιανικό πληθυσμό Ορθόδοξο και Καθολικό, με την οποία όχι απλά αμφισβητεί, αλλά προσπαθεί να γελοιοποιήσει την Παναγία για τη σύλληψη του Θεανθρώπου με τον κρίνο.

Με τη γελοιογραφία αυτή, ήθελε λέει, να σατιρίσει τους αρνητές του κορωνοϊού ο κύριος Μόσιαλος.

Την ίδια άρνηση όμως δείχνουν και πολλοί μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας, αλλά δεν τόλμησε ο “πολύς” κύριος Μόσιαλος μέχρι σήμερα να θίξει το θέμα. Ούτε φυσικά δινοήθηκε ποτέ να κάνει ένα τέτοιο χοντροκομμένο αστείο με τη συγκεκριμένη θρησκεία, γιατί γνωρίζει πως οι αντιδράσεις των φανατικών Μουσουλμάνων είναι απρόβλεπτες και πολλές φορές ακραίες.

Έτσι στράφηκε στους πιστούς που ποτέ δεν αντιδρούν, κυρίως με ακραίο τρόπο και πρόβαλε δημόσια τις ύβρεις του κατά του Χριστιανισμού. Μάλιστα βρήκε και ένθερμο υποστηρικτή τον Νίκο Φίλη, ο οποίος έσπευσε να τον υπερασπιστεί και να πει ότι ο Μόσιαλος έκανε χιούμορ και η Ιερά Σύνοδος, που έβγαλε δικαίως μια οργισμένη ανακοίνωση για την αθλιότητα Μόσιαλου, πάσχει από έλλειψη χιούμορ.

Γιατί δεν κάνουν κάτι αντίστοιχο και με τους Μουσουλμάνους, να δούμε αν εκείνοι τουλάχιστον έχουν αίσθηση του χιούμορ;

Αυτό που έχει διαπιστωθεί, είναι ότι εδώ και καιρό, κάποιοι κύκλοι ευρωπαϊστών, δήθεν εκσυγχρονιστών, οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, αλλά και κάποιοι άλλοι, οπαδοί του διεθνισμού, έχουν επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της Χριστιανικής πίστης και ενοχοποίησης όσων εξακολουθούν να παραμένουν σε αυτή.

Προσβάλλουν και αμφισβητούν τη Χριστιανική πίστη με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, σε μια συστηματική προσπάθεια να αποτρέψουν τον κόσμο από το Χριστιανισμό, που όπως φαίνεται τους μπαίνει εμπόδιο στο σχέδιο ισοπέδωσης κάθε αξίας που πρεσβεύει αυτή η θρησκεία.

Τους θέλουν χωρίς ελπίδα. Χωρίς πίστη. Χωρίς αρχές. Χωρίς αξίες. Για να μπορούν να τους κάνουν υποχείρια τους, όλοι αυτοί οι επιτήδειοι και να τους χειραγωγούν, όπως και όποτε επιθυμούν.

Το κακό είναι ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός, είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της χώρας, για θέματα πανδημίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν ιδιώτευε, λίγο θα μας απασχολούσε η αθλιότητά του. Όμως από τη στιγμή που μιλάει εξ’ ονόματος της χώρας σε διεθνή φόρα, με εκπροσώπους άλλων κυβερνήσεων ως πρεσβευτής της Ελλάδας, οφείλει να αφήσει στην άκρη τις προσωπικές του αντιλήψεις περί αθεΐας και να είναι μετρημένος και σοβαρός. Χιούμορ μπορεί να κάνει σε ιδιωτικές στιγμές με τον κ. Φίλη, που τον καταλαβαίνει και ασπάζονται τις ίδιες απόψεις μ’ εκείνον και να γελάνε με την ψυχή τους σε πριβέ χώρους και όχι με δημόσιες αναρτήσεις.

Δημόσια πρέπει να είναι σοβαρός, όπως αρμόζει στο ρόλο που του έχει αναθέσει η πολιτεία, αλλιώς θα πρέπει να τον συμμαζέψει η κυβέρνηση και καλά θα κάνει να τον βάλει να ζητήσει και μια συγγνώμη από όλους όσους πρόσβαλε.

Όσο για τον ανοιχτόμυαλο και ανοιχτομάτη Νίκο Φίλη, καλά θα κάνει να συγκρατηθεί και λίγο κι ας μας αφήσει εμάς στο σκοταδισμό μας. Απ’ αυτό τον εκσυγχρονισμό, δεν θέλουμε να πάρουμε, ούτε όμως και θα μας τον επιβάλλει με το ζόρι.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours