Ετοιμάζουν επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, πάντα όμως με την ανάλογη “επιδότηση”

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα μας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτάξει γιατρούς και ιδιωτικές κλινικές.

Μόνο που στην περίπτωση των ιδιωτικών κλινικών, θα ακολουθηθεί η ίδια περσινή ανορθόδοξη μέθοδος. Η κυβέρνηση θα προωθήσει στους ιδιώτες για νοσηλεία, τα περιστατικά εκτός covid,φυσικά έναντι αδράς αμοιβής.

Βλέπετε οι ιδιώτες, πονηρά σκεπτόμενοι και έχοντας όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος τη δυνατότητα να εισακούονται οι απαιτήσεις τους στην κυβέρνηση, δεν είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν χωρίς οικονομικό όφελος ούτε κατά το ελάχιστο σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα.

Επίσης δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μολυνθούν οι κλινικές τους με τον covid και να αναγκαστούν να τις αποκλείσουν από άλλα περιστατικά, τα οποία τους αποφέρουν τα μεγάλα κέρδη.

Τέλος, πονηρά σκεπτόμενοι, κρατούν μια πισινή, για την περίπτωση που στο μέλλον, κάποια άλλη κυβέρνηση κινήσει διαδικασίες για παράνομη πληρωμή σε ιδιώτες, από την ώρα που επιτάσσονται οι κλινικές για το γενικό καλό του τόπου και θα έπρεπε να είναι δωρεάν η συνεισφορά τους, όπως γίνεται στις επιτάξεις για το γενικό συμφέρον ενός τόπου σε όλο τον κόσμο. 

Έτσι θα επικαλεστούν ότι δεν φιλοξένησαν ποτέ περιστατικά covid και ποτέ δεν πληρώθηκαν για τέτοιου είδους νοσηλείες, άρα καλώς εισέπραξαν από το κράτος τα χρήματα που τους αναλογούσαν για νοσηλείες εκτός covid, αφού η επίταξη ισχύει μόνο για την πανδημία του κορωνοιού.

Φυσικά αυτό δεν λέγεται επίταξη, αλλά επιδότηση των ιδιωτικών κλινικών, αφού τους φορτώνουν με δεκάδες ασθενείς που θα νοσηλευθούν σε πανάκριβα νοσοκομεία και στο τέλος το λογαριασμό θα τον πληρώσουμε όλοι μας, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Έτσι την ώρα που όλη η κοινωνία στενάζει και βάζει πλάτη για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος τούτες τις ώρες, κάποιοι πονηρά σκεπτόμενοι, βρίσκουν τρόπο να πλουτίζουν, αλλά ταυτόχρονα να εμφανίζονται ότι δήθεν συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για το καλό μας κάνοντας μεγάλες θυσίες, με το αζημίωτο φυσικά.

Βλέπετε για κάποιους οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες. Μόνο που οι ευκαιρίες των λίγων και εκλεκτών, είναι πάντα σε βάρος των πολλών.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours