Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Αυτό που συμβαίνει στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας από τη διοίκηση του νοσοκομείου, θεωρείται εγκληματική πράξη. Λόγω του ότι έχουν νοσήσει από covid πολλοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, σε όλες τις ειδικότητες, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, η διοίκηση του νοσοκομείου πάτησε στην απόφαση του υπουργείου υγείας και καλεί να επιστρέφουν στην εργασία τους όσοι νόσησαν από covid, αμέσως μόλις περάσουν πέντε ημέρες από τότε που διαγνώσθηκαν θετικοί. Η διάταξη όμως λέει, πριν γυρίσουν στη δουλειά τους, να επανεξετάζονται με μοριακό τεστ όσοι νόσησαν και μόνο όταν βγουν αρνητικοί να επιστρέψουν. Αν είναι θετικοί να συνεχίζουν τον κατ΄οίκον περιορισμό, μέχρι να αναρρώσουν.

Επειδή όμως δεν τους βγαίνουν οι βάρδιες σε καμία ειδικότητα στο νοσοκομείο, ασκούν πίεση στους εργαζόμενους να γυρίζουν στη δουλειά τους ακόμη κι αν είναι θετικοί με εντολή της διοίκησης, όπως επικαλούνται οι υπάλληλοι στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου.

Μάλιστα κάνουν και κάτι ακόμα χειρότερο. Όσα μοριακά τεστ εργαζομένων που γίνονται μέσα στο νοσοκομείο, μετά το πενθήμερο της νόσησης, προκειμένου να δουν αν μπορούν να επιστρέψουν οι ασθενείς ή όχι, αν βγουν θετικά δεν τα δηλώνουν καθόλου στο σύστημα και πιέζουν τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά.

Αυτή η εγκληματική ενέργεια είναι πολύ πιθανό να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές, από τη στιγμή που εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο του νοσοκομείου άνθρωποι θετικοί στον κορωνοιό, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με άλλους συναδέλφους τους και τους κολλάνε, αλλά ακόμα και με ασθενείς που δεν νοσηλεύονται για covid.

Αυτή η εγκληματική ενέργεια από πλευράς διοίκησης του Λαϊκού γίνεται εν αγνοία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ή είναι από τα non paper του υπουργείου προς τη διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού;

Για να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Λαϊκό, μήπως είναι κυβερνητική γραμμή και συμβαίνει κατά κόρον σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας;

Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν άμεσα στη δικαιοσύνη. Εν τω μεταξύ, το σίγουρο είναι πως τουλάχιστον στο Λαϊκό νοσοκομείο αυτή τη στιγμή η Διοίκηση είναι υπόλογη για τα όσα εγκληματικά συμβαίνουν.

 

About Post Author

Krikor Tsakitzian

Δημοσιογράφος

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours