Δεν αντιμετωπίζεται με ψέματα η πανδημία. Επιτέλους ας σταματήσουν. Προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, συνεχίζεται, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα, η κατάσταση να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Ο ΕΟΔΥ αυξομειώνει τα κρούσματα ανάλογα με τις ανάγκες του Μαξίμου. όποτε θέλει να περάσει ένα μέτρο, αυξάνει τον αριθμό των κρουσμάτων. Όποτε θέλει για παράδειγμα να ξαναβάλει τους μαθητές στην τάξη, μειώνει τα κρούσματα, όπως έκανε μια μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, που έπεσαν στα 18.592 στις 9 Ιανουαρίου, από 37.676, την προηγούμενη μέρα, 8 Ιανουαρίου, για να εκτιναχθούν την Τρίτη πάνω από 50.000, όπως προαναγγέλλουν από τον ΕΟΔΥ.

Αυτό το σύστημα ακορντεόν, το έχουν βρει στην κυβέρνηση και το επαναλαμβάνουμε συχνά πυκνά, όποτε τους εξυπηρετεί, προκαλώντας μεγάλη σύγχυση και δυσπιστία στην κοινωνία.

Από την άλλη, βγαίνουν οι “επαΐοντες” λοιμωξιολόγοι πρώτης γραμμής και με τις συνεχείς ανακοινώσεις τους, κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Βγήκε ο λαλίστατος κύριος Βασιλακόπουλος και δήλωσε πως είναι καλύτερα να κάνεις ένα αρνητικό τεστ εάν είσαι θετικός, παρά να κάνεις ένα θετικό αν είσαι αρνητικός. Φαντάζομαι δεν διδάχθηκε σε κανένα πανεπιστήμιο μια τέτοια θεωρία. Αυτή δεν είναι ιατρική αλλά… Σολωμονική.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως τα μοριακά τεστ της Κύπρου, λέγοντας πως είναι Κινέζικα και αναξιόπιστα γι’ αυτό και τα χρεώνουν μόλις 20 ευρώ. Εμείς βλέπετε αγοράζουμε τα καλά, τα ευρωπαϊκά και τα πληρώνουμε βαπορίσια στα 47 ευρώ με διατίμηση. Αμέσως απάντησαν οι Κύπριοι στην προσβολή που δέχθηκαν και ανάγκασαν τον κύριο υπουργό να διαψεύσει για μια ακόμη φορά τον εαυτό του και τους συνομιλητές του, ισχυριζόμενος και πάλι ψευδώς, πως δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.

Η όλη κατάσταση που μοιάζει με επιθεώρηση και όχι με σοβαρή αντιμετώπιση μιας πανδημίας, θα είχε πλάκα, αν δεν είχε σαν αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποι μας σε καθημερινή βάση και εκατοντάδες να βρίσκονται διασωληνωμένοι στις εντατικές και εκτός εντατικής δίνοντας μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Τώρα όμως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η κατάσταση είναι τραγική και φαίνεται πως τη διαχειρίζονται επικίνδυνοι άνθρωποι για τη δημόσια υγεία. Κάποιος πρέπει να βάλει φρένο και δυστυχώς δεν φαίνεται αυτός ο κάποιος να είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει ότι “τα ανοιχτά σχολεία είναι προάγγελος της ανοιχτής κοινωνίας”. Με τα αναξιόπιστα self test που κάνουν τα παιδιά, το μόνο που μπορούν να πετύχουν, είναι την ταχύτερη μετάδοση του ιού στις οικογένειες τους, ώστε να κολλήσουν όλοι όσο γίνεται πιο σύντομα. Το ίδιο συμβαίνει και με την απόφαση, όσοι κόλλησαν κορωνοϊό να επιστρέφουν στη δουλειά τους  στις πέντε μέρες και μάλιστα χωρίς τεστ. Με αυτό το σύστημα επιδιώκουν να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θανάτους ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτό τον τρόπο τον ξέραμε σαν κοινωνία από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία. Δεν υπήρχε λόγος να περάσουν δύο χρόνια σκληρής προσπάθειας όλων μας, για να φτάσουμε σ’ αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς αυτή είναι η επιτυχημένη κυβερνητική διαχείριση όπου μετράμε, 21.500 θανάτους και μέχρι χθες 654 συμπολίτες μας στις ΜΕΘ να παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours