Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Αρκετούς πρόθυμους προπαγανδιστές έχει βρει το Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, για να προωθήσει τις θέσεις του και να κατασυκοφαντήσουν τον αιώνιο αντίπαλο αυτής της φιλοτουρκικής χώρας, που δεν είναι άλλος από τον Αρμενικό λαό. 

Ένας από αυτούς είναι και ο εκδότης του φιλο αζερικού site ViaDiplomacy.grΠέτρος Ούτσης,  ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων και συγγραφέας, με έδρα τη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος συστηματικά αναφέρεται κατά των Αρμενίων και ανοιχτά υπέρ των Αζερικών συμφερόντων. 

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις σελίδες του και θα νομίσει ότι έχει αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη των συμφερόντων του Αζέρου δικτάτορα Αλίεφ, τον οποίο γλύφει από την κορυφή έως τα νύχια, σε κάθε του άρθρο. 

Μέχρι και μέτωπο με τη Ρωσία έχει ανοίξει ο συγκεκριμένος κύριος, προκειμένου να δείξει ότι παρέχει καλές υπηρεσίες στο Αζερμπαϊτζάν και να είναι αρεστός στην ηγεσία του. 

Πρόσφατα προχώρησε σε χυδαία ψεύδη και συκοφαντίες κατά της Αρμενικής πρεσβείας, προφανώς μετά από υπαγόρευση από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, όπου ανακάλυψε ο “σπουδαίος συγγραφέας και διπλωματικός αναλυτής” ότι η Αρμενική πρεσβεία στην Αθήνα, δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση της Αρμενίας στο Γερβάν, αλλά έχει τραβήξει δική της γραμμή καθοδηγούμενη από τη Ρωσία. Η σκοπιμότητα του πεμπτοφαλαγγίτη συγγραφέα, ξεπέρασε και την πιο χυδαία Αζερική προπαγάνδα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στη χώρα μας, μπας και καταφέρει να δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας. Προφανώς την ψώνισε ο άνθρωπος, ο οποίος πίστεψε πως με τα γραφόμενά του μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο διπλωματικό γίγνεσθαι μεταξύ Ελλάδος και Αρμενίας. 

Σε άλλο σημείο του εμετικού του άρθρου ο κύριος Ούτσης αναφέρει ότι οι Αρμένιοι που μένουν στην Ελλάδα, αντί για φιλοξενούμενοι, θεωρούν τους εαυτούς τους συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. 

Ας του πει κάποιος αυτού του ανιστόρητου τύπου, ότι οι πάνω από 120.000 Αρμένιοι τρίτης γενιάς που ζουν στην Ελλάδα, είναι Έλληνες πολίτες και δεν είναι ούτε φιλοξενούμενοι, ούτε περαστικοί, ούτε ξένοι. Απλά εκτός από την Ελληνική υπηκοότητα, έχουν και Αρμενική καταγωγή. 

Υπάρχει και μια λαϊκή παροιμία για εκείνους που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αυτές τις διαφορές, που λένε ότι οι τύποι αυτοί,  δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ούτε δύο γαϊδουριών άχυρα. Ας αφήσει λοιπόν τις διπλωματικές αναλύσεις και τις αναφορές του για κανέναν άλλο, που να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά. 

Όσο για τον επιούσιο, ας βρει άλλο τρόπο, πιο έντιμο για να βγαίνει. 

About Post Author

Krikor Tsakitzian

Δημοσιογράφος

You May Also Like

More From Author