Αμετανόητος ο πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πέρασε πάνω από μια εβδομάδα από την ημέρα που δημοσίευσα το κείμενο διαμαρτυρίας μου, για την αήθη συμπεριφορά του κυρίου Σταύρου Κούτρη, του προέδρου των Αποστράτων Αξιωματικών Ελλάδος, για το κατάπτυστο άρθρο του, όπου αποθέωνε τους Αζέρους για το αιματοκύλισμα των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και προέτρεπε την Ελλάδα να τους μιμηθούμε και να πράξουμε όπως εκείνοι που πήραν πίσω τα “εδάφη τους”, που είχαν “καταλάβει με τον πόλεμο του ΄91 οι Αρμένιοι”.

Σ’ εκείνο το υβριστικό δημοσίευμα, με το οποίο προσέβαλε τη μνήμη των Αρμενίων πεσόντων στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρώας γής, υπήρξε απάντηση και του ζητούσα να ανασκευάσει και να δημοσιεύσει μια συγγνώμη στην εφημερίδα Εθνική Ηχώ, στην οποία έγραψε εκείνη την αθλιότητα και είναι η εφημερίδα του Συνδέσμου των Αποστράτων, η οποία φτάνει στο σπίτι κάθε αξιωματικού που αποχώρησε από το στράτευμα.

Εδώ και οκτώ ημέρες ποιεί την νήσσαν ο πρόεδρος κ. Σταύρος Κούτρης. Νομίζει πως θα ξεχαστεί το θέμα και με το χρόνο θα σταματήσει κάθε συζήτηση. Μεσολάβησαν και τα γεγονότα της καταστροφής και θεώρησε πως αυτό ήταν και τέλειωσε το θέμα, ξεχάστηκε. Κάνει μεγάλο λάθος αν πιστεύει κάτι τέτοιο. Οι άντρες όταν κάνουν λάθος, πρέπει να έχουν το θάρρος να το αναγνωρίζουν και να ζητάνε συγγνώμη, αλλιώς δεν είναι άντρες. Επίσης δεν ζητάνε συγγνώμη όταν επιμένουν πως η άποψή τους είναι η σωστή και στην προκειμένη περίπτωση αν ο συγκεκριμένος απόστρατος ανώτατος αξιωματικός υποστηρίζει ακόμη αυτή την άποψη, τότε είναι ένας σύγχρονος εφιάλτης. Γιατί κατά την άποψη αυτή, δεν θα έπρεπε οι Έλληνες του 1821 να έχουν εξεγερθεί, γιατί διεκδικούσαν μ’ αυτή τη λογική, ιστορικά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ως εκ τούτου, καλά κάνει η Τουρκία σήμερα και τα ζητάει πίσω.  Σε τι διαφέρει αυτό που είπε, από αυτό που αναφέρω; Δεν διαφέρει σε τίποτα αυτή η άποψη, μ’ εκείνη την ύβρη που εξαπέλυσε κατά των Αρμενίων ο συγκεκριμένος κύριος, ότι τα εδάφη του Καραμπάχ είναι Αζερικά και καλά έκαναν και τα πήραν πίσω οι Αζέροι και πρέπει να τους μιμηθούμε στο θέμα της Κύπρου.

Να γνωρίζει αυτός ο υβριστής, ότι η Αρμενική κοινότητα είναι εξοργισμένη με αυτό το δημοσίευμα και ζητά άμεσα να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη. Να είναι σίγουρος πως το θέμα δεν σταματάει εδώ και έχει φτάσει σε υψηλά κλιμάκια. Αν δεν ζητήσει από μόνος του συγγνώμη, να είναι βέβαιος πως θα υποχρεωθεί να το κάνει.

Δεν ξέρω αν είναι περήφανοι οι απόστρατοι που έχουν πρόεδρο έναν τύπο με τέτοιες απόψεις γύρω από θέματα εθνικής κυριαρχίας των λαών.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος και διαμορφώνει περίεργες απόψεις σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours