The Kick Inside (Kate Bush) – Το ντεμπούτο της Ιέρειας της Art Pop

του Λουκά Αναπλιώτη

Αυτή την εβδομάδα του 1978 κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ μιας από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες και συνθέτριες της Βρετανίας.

Το Kick Inside της Kate Bush περιέχει τραγούδια που έγραφε η ίδια από τα 15 της χρόνια και τα ηχογραφούσε σε demos τα οποία έδωσε το 1975 στον καλό της φίλο David Gilmour των Pink Floyd. Αν και ήταν εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της, οι δισκογραφικές εταιρείες δεν ενδιαφέρθηκαν αρχικά για όσα άκουσαν.

Την επόμενη χρονιά όμως ανέλαβε να ηχογραφήσει τρία από τα τραγούδια της ο ίδιος στο δικό του στούντιο και τα έστειλε στα στελέχη της EMI. Ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που της πρότειναν αμέσως ένα δισκογραφικό συμβόλαιο και της πλήρωσαν μαθήματα σε μια μουσική σχολή για να βελτιώσει τα φωνητικά και την κίνησή της.

Στις αρχές του 1977 ήταν έτοιμο το πρώτο της single της με τίτλο Wuthering Heights που ανέβηκε πολύ γρήγορα στην κορυφή των Βρετανικών Charts και την έκανε περιζήτητη στη μουσική σκηνή της χώρας.

Η κυκλοφορία του πρώτου της αριστουργηματικού άλμπουμ, έφερε και την καθολική αναγνώριση που την ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

About Post Author