The Graduate, Original Soundtrack (Simon and Garfunkel) – Οι ποιητές της folk-rock

του Λουκά Αναπλιώτη

Αυτή την εβδομάδα του 1968 ανεβαίνει στο νούμερο ένα της Αμερικής το soundtrack μιας από τις χαρακτηριστικότερες ταινίες της δεκαετίας του 60.

Ο «Πρωτάρης» του Mike Nichols με πρωταγωνιστές την Anne Bancroft και τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Dustin Hoffmann έσπασε τα ταμεία εκείνη τη χρονιά σε όλο τον κόσμο και συνοδευόταν από ένα εξίσου ιστορικό soundtrack που περιελάμβανε 5 τραγούδια των Paul Simon και Art Garfunkel.

Ανάμεσά τους, ένα νέο remix του The Sound Of Silence που είχε ανέβει στο νούμερο ένα των Αμερικανικών singles το 1965 και το πλατινένιο «Mrs Robinson»  που έγραψε ο Paul Simon αρχικά για να τιμήσει το φιλανθρωπικό έργο της  Eleanor Roosevelt  και ο αρχικός του τίτλος ήταν «Mrs Roosevelt».

Μετά από παράκληση όμως του ίδιου του σκηνοθέτη που ήταν φανατικός θαυμαστής του, άλλαξε τον τίτλο και ένα μέρος των στίχων για να ακουστεί στη ταινία.

Το single έγινε το δεύτερο νούμερο ένα τους  και ήταν το πρώτο ποπ-ροκ τραγούδι που κέρδισε Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου κινηματογραφικού τραγουδιού.

About Post Author