Skyfall (Adele)-Το τραγούδι του «Ουρανοκατέβατου» Πράκτορα 007

του Λουκά Αναπλιώτη

Αυτή την εβδομάδα του 2012 κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο το τραγούδι που συνόδεψε τις νέες περιπέτειες του διάσημου Βρετανού Μυστικού Πράκτορα, James Bond.

Η ταινία Skyfall ήταν η 23η και πιο φιλόδοξη της σειράς και η Adele ήταν εκείνη που επιλέχθηκε το 2011 από τους παραγωγούς, να τραγουδήσει και να γράψει τους στίχους για το βασικό θέμα της.

Αρχικά, και αφού διάβασε το σενάριο, η αγαπημένη Βρετανίδα τραγουδίστρια είχε πολλές επιφυλάξεις σε αυτή την πρόταση, θεωρώντας που ήταν πολύ δύσκολο να γράψει η ίδια στίχους για τις απίθανες περιπέτειες του James Bond, αφού ότι έγραφε μέχρι τότε, ήταν πολύ προσωπικό και αυτοβιογραφικό.

Αυτό όμως ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα που θεώρησε ο σκηνοθέτης της ταινίας Sam Mendez ότι θα είχε ένα τραγούδι της Adele, σε σχέση με τα τραγούδια που ακούστηκαν στις προηγούμενες ταινίες.

Η σύλληψη και η ηχογράφηση του Skyfall διήρκησε 18 μήνες προκειμένου να επιτευχθεί ένα τέλειο αποτέλεσμα που θα ταίριαζε ηχητικά και στιχουργικά στο «σκοτεινό» και «μυστήριο» κλίμα της ταινίας.

Τελικά, το πείραμα πέτυχε και το single αποδείχθηκε ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια που ακούστηκαν σε ταινία του James Band.

About Post Author