Jive Talking (Bee Gees)- Η «Ανάσταση» και η αρχή της δεύτερης καριέρας του Βρετανικού συγκροτήματος

του Λουκα Αναπλιώτη

Αυτή την εβδομάδα του 1975 ανεβαίνει στο νούμερο ένα της Αμερικής το κλασσικό Jive Talking των Βρετανών Bee Gees, ανασταίνοντας την καριέρα τους που είχε βρεθεί σε τέλμα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Τα αδέλφια Barry, Maurice και Robin Gibb είχαν μεγάλη επιτυχία από το 1967 μέχρι το 1971 με κλασσικά βρετανικά ποπ κομμάτια, όπως το «To Love Somebody», ακολουθώντας το ρεύμα των Beatles, αλλά τα επόμενα χρόνια έκαναν την μια αποτυχία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να ξεχαστούν από το ευρύ κοινό και να καταλήξουν να παίζουν σε μικρά clubs του Λονδίνου.

Στις αρχές του 1975 κι ενώ ήταν πολύ απογοητευμένοι, μετακόμισαν στο Miami για να ηχογραφήσουν τον νέο τους δίσκο στον οποίο αποφάσισαν να πειραματιστούν με τον νέο ήχο της Disco που «θέριευε» εκείνη την εποχή στην Αμερική.

Με μεγάλη επιφυλακτικότητα από την εταιρεία τους, κυκλοφόρησαν το πρώτο single του δίσκου που απέδειξε ότι το πείραμα όχι απλώς πέτυχε, αλλά τους βοήθησε να καθιερωθούν σαν το πιο πετυχημένο όνομα της Disco αλλά και της σύγχρονης μουσικής γενικότερα.

About Post Author