του Λουκά Αναπλιώτη


Αυτή την εβδομάδα του 1977 ανεβαίνει στην κορυφή του αμερικανικού Billboard το πέμπτο διασημότερο και εμπορικότερο άλμπουμ των Eagles.

Το Hotel California έσπασε τα ταμεία στην εποχή του, κυρίως λόγω του ομώνυμου κλασσικού single που από τότε συγκαταλέγεται στα πιο αγαπημένα κομμάτια της ροκ μουσικής. Παράλληλα όμως, οι δυσνόητοι στίχοι του τραγουδιού δημιούργησαν και πολλούς μύθους γύρω από την σημασία τους με πιο χαρακτηριστικό αυτόν που απέδιδε σατανιστικές ερμηνείες σε κάποια αμφιλεγόμενα σημεία τους.

Ακόμα και στο εξώφυλλο του άλμπουμ ορισμένοι Ευαγγελιστές της εποχής διέκριναν μια μυστήρια μορφή που θεώρησαν ότι ήταν ο Άντον Λαβί, ο συγγραφέας της “Βίβλου του Σατανά” και ο οποίος είχε αγοράσει ένα ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο, για να στεγάσει την Εκκλησία του Σατανά, της οποίας ηγούνταν. 

Τα μέλη του συγκροτήματος για αρκετά χρόνια άφησαν αυτούς του μύθους να περιφέρονται αλλά όταν η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια και ξεκαθάρισαν ότι οι φορτισμένοι συναισθηματικά στίχοι του τραγουδιού  αντανακλούσαν την απογοήτευση της γενιάς του ήρωα, αλλά και του Αμερικανικού έθνους, από το Αμερικανικό όνειρο.

About Post Author

You May Also Like

More From Author