Do You Really Want To Hurt Me (Culture Club) –Τα πολύχρωμα φτερά της Ποπ

του Λουκά Αναπλιώτη

Αυτήν την εβδομάδα του 1982 ανεβαίνει στο νούμερο ένα της Βρετανίας η πρώτη επιτυχία του πιο φωτογραφημένου συγκροτήματος της pop μουσικής των 80s.

Το Do You Really Want To Hurt Me των Culture Club γράφτηκε το 1981 από τον εκκεντρικό τραγουδιστή τους Boy George και ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να γίνουν γνωστοί στο ευρύτερο κοινό μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες που είχαν με τα singles “White Boy” και «I’m Afraid Of Me”.

Για την κυκλοφορία του τραγουδιού έγινε μεγάλος καυγάς μεταξύ του Boy George και της δισκογραφικής εταιρείας γιατί το θεωρούσε πολύ προσωπικό και καθόλου αντιπροσωπευτικό του είδους της μουσικής που ήθελαν να πλασάρουν.

Μετά από τελεσίγραφο των παραγωγών όμως, υποχώρησε και μετά από μερικές αλλαγές στην ενορχήστρωση, δόθηκε, το καλοκαίρι του 1982, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Βρετανίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι το δέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Μετά από την προβολή του βίντεο κλιπ στο νεοσύστατο, τότε, MTV ο κόσμος γνώρισε την ανδρόγυνη και πολύχρωμη εμφάνισή του Boy George και ακολούθησε τεράστια ζήτηση του τραγουδιού με αποτέλεσμα να ανέβει στο νούμερο ένα της Βρετανίας και το νούμερο δύο των ΗΠΑ και o ίδιος να γίνει το νέο είδωλο της pop μουσικής.

Τα φώτα της δημοσιότητας όμως δεν του επέτρεψαν τότε να αναγνωριστεί το ταλέντο του και του κόστισαν πολλές τραγικές στιγμές  σε προσωπικό επίπεδο με αποκορύφωμα την πολύχρονη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

About Post Author