Αnother Brick In The Wall Part II (Pink Floyd)-Μια θρυλική αυτοβιογραφική Ροκ Όπερα

του Λουκά Αναπλιώτη

Αυτή την εβδομάδα του 1979 ανεβαίνει στην πρώτη θέση των Βρετανικών charts το πιο γνωστό και πιο πετυχημένο εμπορικά single των Άγγλων Pink Floyd.

Το Another Brick In The Wall Part II ήταν ένα από τα τραγούδια του νέου τους concept άλμπουμ με τίτλο The Wall, το οποίο ήταν μια αυτοβιογραφική rock-opera.

Τα γεγονότα που περιγράφονται αποτελούν τη ζωή ενός φανταστικού χαρακτήρα, του Pink, ενός χαρακτήρα εμπνευσμένου από τη δύσκολη παιδική ηλικία του Roger Waters, ο οποίος είχε χάσει τον πατέρα του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ήρωας, έχοντας χάσει τον πατέρα του και όντας μεγαλωμένος από την υπερπροστατευτική μητέρα του, δυσκολεύεται στο σχολείο από τον αυταρχικό και καταπιεστικό καθηγητή, ο οποίος διαβάζει τους στίχους που γράφει και τον ρεζιλεύει.

Όλα αυτά τα τραύματα αποτελούν τα «τούβλα του τοίχου» (bricks in the wall) που αναφέρονται στο τραγούδι. Ο ρυθμός του Another Brick In The Wall, προς έκπληξη πολλών, ήταν σχεδόν ντίσκο, επηρεασμένος από τις παραγωγές του Nile Rodgers.

Αυτός ήταν άλλος ένας σοβαρός λόγος που το single έγινε το μοναδικό των Pink Floyd που πούλησε τόσο πολύ.

About Post Author